Pirmasis šių metų kūdikis — berniukas

Regioninės Telšių ligoninės Akušerijos-ginekologijos skyriuje pirmasis šių metų kūdikis gimė sausio 1-osios vakarą, 20 valandą 30 minučių. Jo susilaukė plungiškiai Vaida ir Saulius Vaitiekūnai.

Simona Damanskytė

Naujagimio Roko mama Vaida sakė, jog pagimdžius sunkiausia lieka praeityje.
Mažyliui į pasaulį ateiti padėjusi akušerė-ginekologė, laikinai einanti šio skyriaus vedėjos pareigas Vilūnė Intaitė informavo, kad gimdyta be komplikacijų, kūdikio būklė įvertinta puikiai — 10-čia balų. Berniukas gimė 53 cm ūgio ir 3 kg 880 g svorio. Akušerė — Siga Bertavičienė.
Vaitiekūnai nemanė, jog jų sūnus pasaulį išvys pirmąją Naujųjų metų dieną. Jaunieji tėveliai tikėjosi kūdikio susilaukti per Kalėdas, tačiau vaikelis nesiskubino.
Tai jau antroji atžala šeimoje, auginančioje ir penkerių metų dukterį. V.Vaitiekūnienė gimdyti atvyko į Regioninę Telšių ligoninę ir džiaugiasi suteikta puikia priežiūra jai ir kūdikiui. Gydytoja V.Intaitė sakė, jog moterys vis dažniau atvyksta ne tik iš Telšių, bet ir kitų miestų: Plungės, Mažeikių, Šilalės. Akušerijos-ginekologijos skyriuje dirba ir nauji specialistai, ir kvalifikuoti ilgamečiai darbuotojai.
V.Intaitė ir neonatologė Renė Gudauskienė informavo, jog 2014 metais Regioninėje Telšių ligoninėje gimdė 374 nėščiosios — gimė 209 berniukai ir 164 mergaitės. Gydytojos pastebėjo, jog šiemet 29 naujagimiais daugiau nei 2013 metais. Tuo tarpu 2012 metais į pasaulį pasibeldė 328 kūdikiai.
Pasak gydytojų, sausio 1-ąją Žemaičių kraštą išvydo tik vienas naujagimis. Tad mažylio tėvai ir Akušerijos-ginekologijos skyriaus darbuotojai džiaugiasi gimusiu pirmuoju šių metų kūdikiu.
Jaunuosius tėvelius pasveikino ir „Kalvotosios Žemaitijos“ redakcija.

Nuotraukoje: Iš kairės: gydytoja V.Intaitė ir plungiškių šeima su naujagimiu Roku.