Telšių apskrities ugniagesiai — geriausi šalyje

Išrinktos geriausiai Lietuvoje dirbančios apskričių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos. Telšių apskrities ugniagesiai pripažinti geriausiais šalyje.

Giedra Akavickienė

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente surengtame pasitarime departamento direktorius vidaus tarnybos generolas Remigijus Baniulis apžvelgė praėjusių metų šalies apskričių priešgaisrinių gelbėjimo valdybų veiklos rezultatus. Į pasitarimą pakviesti geriausių pagal pasiektus rodiklius valdybų viršininkai — Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas Rimaldas Paulauskas ir Marijampolės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas Vidas Barauskas.
Geriausios šalies apskričių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos išrinktos įvertinus gaisruose žuvusių ir išgelbėtų žmonių skaičių, gaisrų ir gelbėjimo darbų skaičių, vidutinius gaisrų lokalizavimo ir likvidavimo laikus, atvykimo laikus į gaisrus miestuose ir kaimuose bei savivaldybių priešgaisrinių tarnybų parengtį.
Departamento direktorius R.Baniulis už nepriekaištingą tarnybinių pareigų atlikimą ir pavyzdingą tarnybą, taip pat už geriausius iš visų apskričių priešgaisrinių gelbėjimo valdybų Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos veiklos rezultatus vienkartine pinigine išmoka paskatino šios valdybos viršininką R.Paulauską.
Pagerbti ugniagesių į Telšių apskrities priešgaisrinę gelbėjimo valdybą atvyko rajono meras Vytautas Kleiva ir Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Urbonas. Rajono vadovai pasveikino ugniagesius gelbėtojus ir jų vadovą R.Paulauską, įteikė gėlių bei vertingą leidinį „Pirmasis Lietuvos Statutas“.
Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas R.Paulauskas savo ruožtu padėkojo visiems darbuotojams, ugniagesiams gelbėtojams už kiekvieno indėlį, pasiektus rodiklius, veiklumą. „Tik Jūsų dėka Telšių apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba paskelbta 2014 metų geriausia valdyba“,— sakė viršininkas.

Nuotraukoje: Rimaldas Paulauskas džiaugėsi puikiu Žemaitijos sostinės ugniagesių darbo įvertinimu.