Apsižioplinimas ar purvini ketinimai?

Savivaldybės tarybos rinkimuose susiklostė intriga. Suskaičiavus Telšių rajono visuomeninio rinkimų komiteto „A.Bacevičiaus pilietinis sąrašas“ pirmumo balsus, pasirodė, kad reitinguojant vieno balso persvara komiteto steigėją A.Bacevičių nurungė tryškietis teisininkas Alvydas Jokšas.

Alvydas Ivoncius

Perskaičiavo balsus
Vyriausiosios rinkimų komisijos tinkalapyje paskelbtuose balsavimo rezultatuose buvo nurodyta, kad visuomeninio rinkimų komiteto sąraše A.Bacevičius gavo 285, o A.Jokšas — 286 balsus.
Kadangi skirtumas buvo labai mažas, A.Bacevičius kreipėsi į Telšių rajono rinkimų komisiją. Ji perskaičiavo balsus. Pasirodo, A.Bacevičius gavo 296, o A.Jokšas — 295 pirmumo balsus. Kaip matome, darbiečio Henriko Adomaičio vadovaujama komisija sugebėjo „surasti“ A.Jokšui ir A.Bacevičiui netgi po dešimt pirmumo balsų daugiau nei anksčiau. Faktas, verčiantis apskritai abejoti rinkimų komisijų stropumu.
A.Bacevičius įtaria, kad galėjo būti tyčia bandoma jį sukiršinti su A.Jokšu. „Visose komisijose vyrauja ir joms vadovauja valdančiųjų atstovai. Gal pamanė, kad mes su A.Jokšu susipyksime dėl to menko skirtumo. Bet taip neįvyko. Aišku, džiaugiuosi, nes tapsiu Savivaldybės tarybos nariu. Pažadu — kaip opozicijos atstovas nepraleisiu pro akis nė vieno įtartino valdžios darbelio. Nebūtų leidęs jiems ramiai miegoti ir A.Jokšas“,— sakė A.Bacevičius.
Telšių rajono visuomeninis rinkimų komitetas Savivaldybės tarybos rinkimuose laimėjo vieną mandatą.

Paskleidė apkalbas
Netruko pasklisti kalbos esą A.Bacevičius su A.Jokšu dėl mandato susimušė. Neva ir pareiškimai policijai parašyti. Esą abu jie susimušę, kai A.Bacevičiaus namuose laukė rinkimų rezultatų ir tai net matė žurnalistai.
A.Bacevičius, paklaustas, ar girdėjęs tokias kalbas, sakė, kad vienas asmuo jau pasakojo. Jis paneigė konfliktą su A.Jokšu. „Jau kuris laikas su juo asmeniškai nė nebuvau susitikęs. A.Jokšo rinkimų naktį mano namuose nė nebuvo“,— sakė A.Bacevičius. Beje, jo žodžius gali patvirtinti ir žurnalistai, atvykę aplankyti rinkimų vakarą. A.Jokšas irgi paneigė kažkieno paskleistas kalbas. Jis sakė, kad nerašęs jokio pareiškimo policijai, o ir konflikto su A.Bacevičiumi nebuvo. „Aš pats jam patariau rašyti pareiškimą rinkimų komisijai ir prašyti perskaičiuoti balsus. Nei rinkimų vakarą, nei vėliau nebuvau susitikęs su A.Bacevičiumi“,— pasakojo A.Jokšas.
Panašu, kažkas įprastu būdu — apkalbomis — stengiasi kompromituoti oponentus.