27 metų Degaičių kaimo gyventojas neteko rankos

Telšių rajono Degaičių kaime 27 metų vyras, savo garaže pjaudamas metalo gabalą, neteko rankos. Mįslingą incidentą tiria Telšių policija.

Giedra Akavickienė

Skaudi nelaimė nutiko kovo 15-osios vakarą Degaičiuose, Ežero gatvėje. Iš ūkinio pastato išgabentas kalvis gydomas Regioninėje Telšių ligoninėje. Pasak medikų, per sprogimą jaunam vyrui sužalota kairė ranka tarp alkūnės ir riešo. Galūnę teko amputuoti.
Atrodo, degaitiškis nelaimę į savo kiemą prisišaukė pats. Atsigavęs po operacijos kitą dieną nukentėjusysis papasakojo radęs metalinį vamzdį, kurį parsigabenęs į garažą bandė supjaustyti. Nežinia, dėl ko įvyko sprogimas, apdeginęs vyrui akis ir sudraskęs ranką.
Pareigūnams išgirdus tokį pasakojimą, kovo 16-ąją skubiai paskelbtas planas „Skydas“. Privati teritorija aptverta, įtartinas metalinis aprūdijęs vamzdis išgabentas ekspertizei, kuri turės atsakyti, ar tas daiktas — srogmuo.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis. Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.