Trečią kartą telšiškiai paminėjo Kultūros dieną

Šiemet jau trečią kartą Telšiuose paminėta Kultūros diena. Kultūros darbuotojai, moksleiviai, vaikų darželių auklėtiniai, nešini popieriniais vėjo malūnėliais, vidurdienį rinkosi į amfiteatre suorganizuotą socialinę akciją. Po jos Telšių menų inkubatoriuje įvyko diskusija apie kultūrą ir pabendravimas prie kavos puodelio.

Danutė Jackutė

Renginį amfiteatre griausminga muzika pradėjo „Telšių dūdos“ (vad. Robertas Surblys). Taikos vėliavą iškėlė Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų skyriaus vedėja Danutė Mažeikienė ir Telšių rajono savivaldybės vicemeras Petras Kuizinas.
Skambėjo jaunųjų dainininkų atliekamos dainos, susirinkusius pasveikinę D.Mažeikienė, Telšių rajono savivaldybės vicemeras P.Kuizinas, Telšių Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos direktorė Virginija Černiauskienė, Telšių kultūros centro direktorė Birutė Juozapavičienė bei bibliotekininkai, kultūros centrų darbuotojai linkėjo visiems aktyviai įsijungti į kultūrinę veiklą ir niūrioje kasdienybėje atrasti šviesesnę prasmę, kurti gražesnį gyvenimą.
Nuskambėjus Juozo Rimeikos atliekamai Džono Lenono dainai „Imagine“, visi sustojo ir iškėlė virš galvų atsineštus popierinius baltus vėjo malūnėlius. Po to juos akcijos sumanytoja ir renginio vedėja Telšių kultūros centro režisierė Giedrė Kavaliauskaitė paprašė sudėti į vieną ratą, taip pranešti Lietuvai bei Europai apie vienybę, pasitikėjimą savimi ir vieni kitais.