„DĖDLE DIEKOU“ super miesto — Telšių — sirgaliams!

Telšių miesto amfiteatre įvyko padėkos koncertas Žemaitijos sostinės garbę gynusiems sirgaliams LNK laidoje „Lietuvos Supermiestas“. Telšiai, renkant geriausią iš geriausių, pelnė bronzą, antrieji liko plungiškiai, nugalėjo Klaipėda.

Donata Kazlauskienė

Nepaisant žvarbaus vakaro, susirinko ypač daug žiūrovų ir Žemaitijos sostinės gerbėjų. Į šventę dviračiu atmynė Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva. Jį atlydėjo būrys telšiškių, pasiryžusių dalyvauti akcijoje „Minu už Telšius“. Organizatoriai ragina: „Šiais metais būkim pirmi tarp didžiųjų Europos miestų! Programėlę, fiksuojančią nuvažiuotą atstumą dviračiu, į išmanųjį telefoną parsisiųsti visai nesudėtinga, o važiuoti dviračiu ir sveika, ir smagu, ypač, kai TELŠE tokie gražūs!“
Renginį vedė režisierė Giedrė Kavaliauskaitė ir Kultūros centro direktorės pavaduotojas Linas Ulkštinas. Šventėje susirinkusiesiems padėkota už keturis mėnesius, praleistus kartu: už balsavimą, už gerus žodžius, už tikėjimą žemaitišku užsispyrimu, už vienybę, už pagalbą provokacijose, už trumpąsias žinutes draugams ir pažįstamiems, už palaikymą. Ačiū ištarta sportinėse rungtyse dalyvavusiems telšiškiams.
Pasveikinti Telšių atvyko ir Plungės meras Audrius Klišonis kartu su Plungės sirgalių kapitonu Gintautu Vaitkevičiumi. Reaguodamas į sveikinimo žodžius, V.Kleiva pasakė: „Jei ne Telšiai ir ne Plungė, mes nebūtume visi kartu finale. Jei būtume vienas miestas — kartu mes — jėga!“
Žiūrovus savo ypatinguoju suktuku žavėjo baleto primarijus Telšių miesto kapitonas Nerijus Juška. Jis ir po koncerto mielai bendravo su telšiškiais, fotografavosi asmenukėms. Renginyje pasirodė Kęstutis Jablonskis ir grupė, Juventas Radzys, akordeonistė Raminta Šukytė kartu su „Spindulio“ šokėjais, „Žemaičių“ choras, šokių studija „Divain“ ir kiti.

Nuotraukoje: Nerijaus Juškos žavingasis suktukas.