Plaukti išmoko per 2000 Telšių rajono antrokėlių

Nuo 2010 metų Žemaitijos sostinėje vykdoma socialinė akcija „Telšiuose antrą klasę baigi — plaukti moki!“ yra unikali mūsų šalyje ir įrodo šios akcijos organizatorių supratingumą, jog investicija į ateitį — mūsų vaikus, jų sveikatą — labai svarbi.

Akciją, pasirašę trišalę bendradarbiavimo sutartį, vykdė šios originalios idėjos iniciatorius „Žemaitijos pienas“, taip pat Telšių rajono savivaldybė ir „Ateities“ pagrindinė mokykla.
Pasak „Ateities“ pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotojos, einančios direktorės pareigas Ritos Motiejūnienės, nuo akcijos pradžios — 2010-ųjų iki šių metų pabaigos — mokyklos baseine išmoko plaukti 2101 mokinys. Finaliniame plaukime, įvykusiame gegužės 18 dieną, dalyvavo geriausi 2014-2015 mokslo metų pirmojo ir antrojo pusmečių plaukimo srautų antrokėliai. Į startą stojo 61 moksleivis.
R.Motiejūnienė nuoširdžiai pasveikino visus finalinio plaukimo dalyvius, linkėdama jiems puikaus pasirodymo. Ji taip pat padėkojo generaliniam rėmėjui „Žemaitijos pienui“ už atsakingą požiūrį į akcijos organizavimą ir visokeriopą pagalbą, negailėjo gerų žodžių ir Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų skyriui, puikiai organizavusiam moksleivių pavėžėjimą į plaukimo treniruotes.
Per visus mokslo metus plaukimo varžybose, o ir finalinėse rungtynėse vaikus palaikė bei džiugino nuotaikingasis PIK-NIK plėšomų sūrio dešrelių personažas Žirafa.
Finaliniame plaukime kiekvienas stengėsi kuo geriau pasirodyti. Atskirai, kaip ir visuomet, buvo vertinami berniukai bei mergaitės.
25 metrus laisvu stiliumi greičiausiai — per 17,60 sekundžių — nuplaukė „Ateities“ pagrindinės mokyklos antrokas Julius Ežerskis. Antras buvo Kasparas Marčius iš Vincento Borisevičiaus gimnazijos (24,65 sek.), o trečias — Luokės gimnazijos atstovas Kevinas Lileikis (26,13 sek.).
Iš mergaičių geriausiai pasirodė irgi „Ateities“ pagrindinės mokyklos atstovė Atėnė Petrikaitė. Nugalėtoja plaukdama sugaišo 25,67 sek. Panašus ir Varnių Motiejaus Valančiaus gimnazijos antrokėlės Vanesos Stankutės rezultatas (25,76 sek.). Ji turėjo tenkintis antrąja vieta. Trečiosios vietos nugalėtoja — vėl iš „Ateities“ pagrindinės mokyklos — Žydrė Žaranskytė (26,41 sek.).
Nugalėtojus apdovanojo akcijos koordinatorius „Žemaitijos pieno“ PIK-NIK rinkodaros ir pardavimų vadovas Vytautas Oleškevičius. Jiems įteikti ne tik medaliai, diplomai, bet ir firminės PIK-NIK užrašų knygelės, taip pat PIK-NIK plėšomų sūrio dešrelių rinkiniai.
Nepamiršti ir plaukimo treneriai Inga Zeniauskienė, Vytautas Mickus, Lilija Puodžiukaitienė. Atsidėkojant už jų nuoširdų ir profesionalų darbą, įteikti padėkos raštai, kuponai įsigyti prekių „Čia Market“ parduotuvėse ir PIK-NIK produktų rinkiniai.
V.Oleškevičius, dėkodamas visiems už gerą akcijos organizavimą, pasidžiaugė, kad vaikai bus mokomi plaukti dar dvejus mokslo metus su perspektyva akciją pratęsti, nes ji sulaukė didelio susidomėjimo. Be to, plaukimas — viena iš efektyviausių sporto šakų besivystančiam vaikų organizmui.
Geriausias socialinės akcijos įvertinimas — plačios vaikų šypsenos ir džiaugsmu spindinčios akys.

Nuotraukoje: V.Oleškevičius ir R.Motiejūnienė teikia prizą varžybų nugalėtojui.