Festivalio „Aš toks vienas“ žiūrovai taškėsi purvo voniose

Prie Germanto ežero šeštadienį įvyko  muzikos ir gamtos šventė —  festivalis „Aš toks vienas“.  

Donata Kazlauskienė

Jubiliejinis festivalis atšvęstas ypač linksmai ir trankiai, į Telšius  sugužėjo roko muzikos atlikėjai ir būrys išskirtinės muzikos gerbėjų.
Nors šiųmetė vasara neparanki lauko renginiams, tai festivaliui įvykti  nesutrukdė. Žiūrovų nesuerzino dar prieš festivalį sunkiasvorių  sunkvežimių išmaurota Germanto pakrantė, o purve užklimpusius traukęs  traktorius buvo pagrindinė festivalio transporto priemonė.
Kadangi renginys paskelbtas „rokovu“, susirinko ir „rokova“ publika.  
Festivalis savo atlikėjus  tradiciškai atplukdė Germanto ežero  vandenimis, juos pasitiko šventiškai nusiteikusios renginio savanorės, padovanojusios žalius ir baltus balionus, kuriuos visi kartu paleido nuskambėjus festivalio himnui, linkėdami daug ilgų, gražių ir spalvingų metų.
Renginio režisierė Giedrė Kavaliauskaitė pasidalino savo mintimis  apie festivalio prabėgusius metus ir atidavė simbolinę duoklę ilgamečiui  festivalio globėjui, netikėtai Amžinybėn išėjusiam  merui Vytautui  Kleivai. Jam atminti dainininkas Kęstutis Jablonskis atliko savo baladę „Ruduo“. Režisierė taip pat pranešė, kad palieka festivalį „Aš toks  vienas“ toliau augti be jos ir palinkėjo surasti kitas tvirtas ir mylinčias rankas. G.Kavaliauskaitė Telšių kultūros centre išdirbo beveik  septynerius metus, penkis iš jų rūpinosi festivalio kūrimu.
Šiemet, be Telšius jau spėjusių pamėgti grupių ir atlikėjų, pirmą kartą  Žemaitijos sostinėje pasirodė: BIX, Saulius Prūsaitis, „Colours of  Bubbles“, „Freaks on Floor“ bei „Neteisėtai padaryti“. Svečiai kartu su  telšiškių jau patikrintais ir pamėgtais atlikėjais Kęstučiu Jablonskiu,  „Antikvariniais Kašpirovskio dantimis“ bei „Condor Avenue“ susirinkusiems  žiūrovams padovanojo pozityvo dozę, puokštę karštų emocijų ir  nepamirštamų įspūdžių kupiną vakarą. Sulaukta maždaug 60 dalyvių iš  Lietuvos. Klausytojo ausį džiugino magiškas atlikėjų skaičius — trylika.
Šiemet, kaip ir pernai, tarp gerai žinomų muzikantų pasirodė ir scenos  debiutantai: grupės „Sirupas“, „LitRoll“, „Liūts, mergiala ė dvė žovis“,  „No Intro“ ir „Movo“. Atlikėjams tai buvo puiki proga prisistatyti  didžiulei žmonių auditorijai, o žiūrovams — išgirsti ir pamatyti pirmus  kūrėjų žingsnius. Skaitytojams priminsime, kad praėjusių metų lapkritį  įvyko atranka-jaunųjų muzikos atlikėjų festivalis „Aš toks vienintelis“.  Trims geriausioms grupėms „Sirupas“, „LitRoll“, „ Liūts, mergiala ė dvė  žovis“ nusišypsojo laimė pasirodyti ir muzikos festivalyje „Aš toks vienas“. Akivaizdu, jog jaunųjų muzikantų grojama muzika telšiškius ir  miesto svečius sužavėjo, purvyne Germanto ežero pakrantėje šėliojo daug gražaus jaunimo Su jais šėlo ir… pagyvenęs jaunimas.
„Šiųmetė programa skirta ne sėdėti ant pleduko, o linksmai straksėti pievoje. Penkiamečiai sėdėjo smėlio dėžėje ir savarankiškai žaidė, o mes klestelėjom abiejom kojom purvan, bet tai puikios nuotaikos nesugadino“,— sakė Telšių kultūros centro režisierė Giedrė Kavaliauskaitė. Šis festivalis — kitoks nei įprastai, tad ne vienas žiūrovas išsiskyrė iš minios, — iš tolo švietė pasidabinę ryškiais  aksesuarais. „Festivalis suaugo ir subrendo per tuos metus, visi pasitarę  nusprendėm, kad su tokio rimtumo grupėmis ir jų gausa turėjome daryti dvi  scenas“,— pastebėjo G.Kavaliauskaitė.
Gyvos dainos festivalį „Aš toks  vienas 2015“ filmavo Lietuvos televizija. Renginį vedė Telšių kultūros  centro direktorės pavaduotojas Linas Ulkštinas.