Ar ras kelią dešimtmečius Sodo gatvės gyventojus kankinusi bala?

Į „Kalvotosios Žemaitijos“ redakciją kreipėsi Sodo gatvės gyventojai. Juos daug metų kamuoja lietaus kanalizacijos problema. Nors Telšių rajono savivaldybėje visa tai žinoma daugybę metų, šiemet jau kreiptasi du kartus, tačiau atsižvelgta į tai vos prieš dešimt dienų.
Donata Kazlauskienė

Krūva šiukšlių
„Po kiekvieno stipresnio lietaus atsiranda labai daug vandens gatvėje, kuris bėga ir į kiemus. Lietaus šulinėlis nespėja sugerti tokios gausybės, subėgančios iš labai didelės teritorijos. Po lietaus ir vandeniui nuslūgus, lieka kalnai šiukšlių, žvyro, smėlio, akmenų ir žemių sankaupa. Tai turime patys gyventojai ir susišluoti“,— laiške rašė gyventojas Andrius.
Į Redakciją pasipiktinusi atvyko ir kita gyventoja — ponia Vida. Jos apsilankymo sulaukėme po to, kai kasimo darbus pradėjo UAB „Telšių vandenys“ pasamdyta statybos darbų įmonė UAB „Ginstar“. Gyventojų netenkina sumanytas remonto darbų principas. „Toks perkasimas tėra pinigų išmetimas į tą pačią balą. Neužtenka vien šioje vietoje kažką pasikrapštyti. Tai rimtos rekonstrukcijos reikalaujantis darbas. Lyjant vanduo atbėga iš visų pusių — nuo S.Daukanto, iš Taikos, Sodo, Saulės, Salomėjos Nėries gatvių. Iš pradžių didžiulė bala laikosi, niekur nenubėga, o kai vanduo nuteka, tenka griebtis šluotų ir eiti tvarkyti gatvės. Niekas mums jos nevalo: nei Telšių miesto seniūnija, nei kokia nors kita tarnyba“,— guodėsi telšiškė.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ 2015 08 22 (Nr.63)