Ryškėnai: paslaptingai susiaurėjęs kelias ir užmiršti įvažiavimai

Jau kurį laiką Ryškėnų gyvenvietėje remontuojama pagrindinė Masčio gatvė. Kad tvarkoma — puiku, tačiau, kai darbininkai nemato įvažiavimo į kelią ir jį užverčia žemėmis bei užsėja žole, belieka pasiūlyti atsimerkti arba apsilankyti pas akių ligų gydytoją. Darbus atlieka „Telšių keliai“ ir „Plungės lagūna“. Įdomus ir dar vienas faktas — Masčio gatvės plotis ypač skiriasi: vietomis yra 7 metrai, kitur susiaurėja iki 5, o baigiantis gatvei, 4,5 metro belieka.
Donata Kazlauskienė

Nemato arba nenori matyti
Į žurnalistus kreipėsi Povilas Mastys. Vyras papasakojo, kad darbininkai užpylė žemėmis ir apsėjo žole įvažiavimą į lauko kelią. „2014 m. gegužės 4 d. septyni gyventojai susitvarkėme dokumentus, užpildėme prašymą, kad būtų atmatuotas kelias į laukus. Jis mums reikalingas, kad galėtume kombainais, traktoriais pasiekti savo javais užsėtą žemę. Yra šešių metrų pločio kelias, dabar gi ant įvažiavimo padarė žalią veją. Tai kaip aš turėsiu įvažiuoti? Greta yra kito kelio vienintelis savininkas. Jam padarė įvažiavimą, o čia nėra. Tas žmogus dirba seniūnijoje. Ar nebus tik taip, kad šis „vas, vas“ su kuo nors?“— spėjo P.Mastys.Ryškėniškio žmona Gitana pasakojo nuvykusi į Telšių rajono savivaldybę aiškintis. Moteris ten išgirdo neįtikėtiną atsakymą: „Kažkas nemato arba nenori matyti“. Anot jos, jeigu dirbdami mato kelią, o daro tokius dalykus, tai nėra normalu. „Anksčiau kalbėjau su darbų vadovu ir prašiau palikti įvažiavimą į kelią. Jis man atsakė, kad pasidomės. Vėliau, kai darsyk susitikau ir paklausiau, kaip toliau bus, išgirdau atsakymą, jog jie nieko nedarys. Esą valdžia taip pasakė. Pasakiau, gerai, nenorite, nedarykite ir tada nusprendžiau nebetylėti“,— apie nesąmoningą darbininkų poelgį papasakojo P.Mastys.
Po kurio laiko apsilankius Telšių rajono savivaldybėje vyr.specialistas Mindaugas Norkus pradžiugino ir kelio į laukus savininkus, ir žurnalistus — įvažiavimas bus parengtas. „Nebuvo numatyta kelio kontūrų, topografinėje nuotraukoje kelio nesimatė, dėl to ir nesuprojektavo įvažiavimo. Žiemą daryta toponuotrauka, gal buvo apsnigęs keliukas, todėl nepamatė. Darbininkai tikrai neišvažiuos iš ten, kol nepadarys įvažiavimo. Kol technika yra, bus viskas padaryta“,— žadėjo pašnekovas.
Darbus UAB „Plungės lagūna“ baigė. Įvertinti priduodamą objektą susirinko gausi komisija. Telšių rajono savivaldybės Statybos ir urbanistikos skyriaus vedėjas Gintautas Lukauskas informavo, jog bendrovės atlikti darbai komisiją tenkino, išskyrus ugniagesius. Telšių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus viršininkas Arūnas Tilvikas rado priekaištų. Skirtos penkios dienos klaidoms ištaisyti.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ 2015 08 22 (Nr.63)