Krepšinio kamuolys skrieja aplink Lietuvą

Telšiuose lankėsi Plungės jaunimas, remiantis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę. Plungiškiai ėmėsi iniciatyvos iš rankų į rankas perduoti krepšinio kamuolį su rinktinės krepšininkų parašais. Žemaitijos sostinėje svečius priėmė internacionali komanda.
Donata Kazlauskienė

Iniciatyvų jaunimą pasitiko Telšių rajono savivaldybės tarybos narys, Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Tomas Katkus, Jaunimo reikalų koordinatorė Zenaida Pikiotienė, Jaunimo centro direktorė Saulena Pilitauskaitė, projekto „Pasitikėk savimi“ koordinatorė, dirbanti su jaunimu Telšiuose, Karolina Andriekutė, Jaunimo centro savanoriai iš Gruzijos, Kroatijos, buvęs savanoris iš Suomijos, taip pat Telšių futbolo komandos „Džiugas“ narys iš Kanados.
Kontaktuodami su visomis savivaldybėmis bei Lietuvos krepšinio federacija, jaunuoliai lankosi šalies miestuose, kur filmuoja trumpą krepšininkų palaikymo filmuką. Kamuolį perduos ir šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Kiekvienai vietai suteikiamos 6 sekundės „permesti“ kamuoliui. Greitai, nespėjus nė mirktelti perduotas kamuolys ir Telšiuose. Padaryta bendra nuotrauka su idėjos sumanytojais ir atsisveikinta iki kitų susitikimų.
Filmuotą vaizdo įrašą žiūrovai galės išvysti socialiniuose tinkluose, internete ir per televiziją. Jame bus parodytos nuostabios Lietuvos vietovės, per kurias vienas krepšinio kamuolys apskries Lietuvą.
Pasak organizatorių, visą šalį jungiantis projektas skirtas ne tik pramogauti, bet ir perduoti žinią Lietuvos krepšininkams, kad juos palaiko visi, o vienas kamuolys gali suvienyti tautą.