Vokietijoje automobilio pardavėjo apgautas žemaitis kreipėsi į policiją

Internete susiradęs patinkantį automobilį, telšiškis nuvyko jo nusipirkti į sutartą vietą Vokietijoje, Kiolno mieste. Tačiau tik būdamas toli nuo namų, žmogus suprato užkibęs ant sukčių meškerės.

Giedra Akavickienė

Kaip praneša Telšių policija, 45 metų vyras į nesąžiningų užsieniečių pinkles pakliuvo internetiniame puslapyje www.autoscout24.de radęs parduodamą automobilį BMW. Už patinkančią mašiną telšiškis į pardavėjo iš Vokietijos nurodytą banko sąskaitą pervedė 500 eurų avansą. Pirkėjas su pardavėju bendravo vokiečių kalba.
Deja, sutartu laiku į Vokietiją atvykęs sumokėti likusios sumos ir pasiimti automobilio, Telšių gyventojas turėjo sugrįžti nieko nepešęs.
Pardavėjas taip ir nepasirodė, skambinant telefonu irgi susisiekti su juo nepavyko. Gali būti, kad nusikaltėliai internetiniame puslapyje pardavinėjo tai, ko net iš viso neturėjo.
Už BMW telšiškis buvo pasiruošęs iš viso pakloti 5900 eurų. Kokie mašinos pagaminimo metai, Telšių policija neturi informacijos. Tačiau peršasi išvada, kad žmogus ant nusikaltėlių jauko užkibo dėl gerokai mažesnės siūlomo automobilio kainos negu rinkos.
Iš Kiolno miesto žemaitis grįžo nusiminęs ir pirmiausia nuvyko į Telšių policijos komisariatą.
Kriminalistai aiškinasi, kas užsienyje skaudžiai apgavo telšiškį. Dėl sukčiavimo atliekamas ikiteisminis tyrimas.