Pavydo priepuolis baigėsi dviguba žmogžudyste

Į Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato kamerą uždarytas 37 metų Linas Maleško, pravarde Paršas, gali būti įkalintas iki gyvos galvos. Naujojoje Akmenėje įvykdyta dviguba žmogžudyste įtariamas vyras jau teistas devynis kartus — už nužudymą, sunkų kūno sužalojimą, disponavimą narkotikais ir kitus nusikaltimus. Pirmadienį Telšių rajono apylinkės teismas jį leido suimti trims mėnesiams.

Giedra Akavickienė

Nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis L.Maleško įtariamas nužudęs 25 metų Laurą B. ir jos draugą 36 metų Sigitą V. Žudikas ne tik žiauriai nužudė du žmones, bet ir išsityčiojo. Pasak velionių artimųjų, aukoms į burnas pripūsta statybose naudojamų montažinių putų.
Negyvą dukrą sekmadienį rado į jos namus su septynmete anūke atėjęs tėvas. Vaizdas priminė siaubo filmą: bute telkšojo kraujo balos, juo nudažytos sienos, namuose viskas išversta, išdaužyta. Tėvas įsitikinęs, jeigu nebūtų atsitiktinai šeštadienį parsivedęs anūkėlės pasisvečiuoti į savo namus, šiandien jos nebūtų tarp gyvųjų.
Nužudytosios tėvas papasakojo, kad dukra ir jos draugas buvo žiauriai sumušti. „Ant Sigito V. kūno buvo užmesta drabužių krūva, jis buvo taip sumuštas, kad aš jo net nepažinau“, — kraupius įvykius papasakojo dėl dukters gedintis Naujosios Akmenės gyventojas.
Pareigūnai operatyviai sulaikė įtariamąjį L.Maleško, kuris iš Kybartų pataisos namų buvo paleistas šių metų kovo pabaigoje. Vos išėjęs į laisvę, vyriškis pateko į teisėsaugininkų akiratį, nes birželio mėnesį sumušė sugyventinę. Palikęs sumuštą širdies draugę, L.Maleško susipažino su Laura B. ir apsigyveno jos bute.
Daugiabučio gyventojai po žmogžudystės kalbėjo matę, kaip sekmadienio rytą L.Maleško nešinas lagaminu išėjo iš laiptinės ir pasuko į parkelį. Ten įtariamąjį sulaikė policijos pareigūnai. Į policijos komisariatą nuvežtam L.Maleško nustatytas vidutinis, 1,52 promilių, girtumas.
Naktį praleidęs areštinėje, L.Maleško prisipažino nužudęs du žmones dėl pavydo.
Manoma, kad du žmonės bute nužudyti šeštadienio vakarą. Vidurnaktį kaimynai girdėjo triukšmą, tačiau policijos nekvietė, nes prie išgertuvių ir triukšmo nužudytosios bute buvo pripratę.