Socialinio darbuotojo laukiama kaip saulės

Vieną iš labiausiai garbės nusipelniusių profesijų galima drąsiai vadinti socialinį darbą, nes šios profesijos atstovai — tarsi šviesos nešėjai, gerumo ir vilties skleidėjai, jie nekuria įstatymų, nemoralizuoja, o tiesiog būna su žmogumi ir jo problemomis, padeda jas spręsti ir išvengti naujų. Žemaitės dramos teatre surengtoje šventėje pasveikinti Telšių rajono socialiniai darbuotojai, jiems skirti muzikiniai kūriniai, parodytas Nevarėnų kultūros centro mėgėjiško teatro  „Žibintas“ vaidinimas Gražinos Mareckaitės komedija „Penkios mylinčios  moterys“ (rež. Alvyda Kniurienė).

Danutė Jackutė

Dešimtą kartą rajone suorganizuotas Socialinių darbuotojų profesinės dienos paminėjimas prasidėjo bendra malda Telšių katedroje. Po šv. Mišių į Žemaitės dramos teatrą rinkosi mieste ir seniūnijose dirbantys socialiniai darbuotojai, jų vadovai ir pasveikinti atvykę svečiai.
„Laukiau Tavęs kaip saulės — dažnas pagyvenęs ar neįgalus žmogus tokiais žodžiais pasitinka atėjusį socialinį darbuotoją“,— kalbėjo renginio vedėjas Žemaitės dramos teatro direktorius Artūras Butkus ir pajuokavo, kad Šv. Valentino dieną reikėtų perkelti į rugsėjo 27-ąją, kai savo profesinę dieną švenčia socialiniai darbuotojai.
„Nuo Jūsų buvimo daugeliui žmonių gyventi lengviau“,— sveikindama socialinius darbuotojus kalbėjo Tarybos narė, Seimo nario Valentino Bukausko padėjėja Laima Jurytė-Zakarauskienė ir kartu su Tarybos nare UAB „Žemaitijos psichikos sveikatos centras“ vadove Stefa Naujokiene pasveikino TV Projekto „Gerumo žvaigždė“ nominacijos pretendentę Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos Telšių rajono filialo pirmininkę Dženetą Pocienę.
Profesinės dienos proga Seimo narės ir sveikatos apsaugos ministrės Rimantės Šalaševičiūtės sveikinimus perdavė jos padėjėja Gitana Piktužytė. Socialinius darbuotojus pasveikino, padėkos raštus įteikė Telšių rajono savivaldybės laikinasis meras Petras Kuizinas, Administracijos direktorius Saulius Urbonas, jo pavaduotojas Kęstutis Gusarovas bei Socialinės paramos ir rūpybos skyriaus vedėja Lendra Bukauskienė. Pagerbtos socialinį darbą dirbančios Audronė Normantienė, Irma Burbienė, Gintarė Kontautienė, Stasė Giedrienė, Janina Masaitienė, Dženeta Pocienė, Laima Kiržgalvienė, Danutė Balkauskienė, Adelė Gricienė, Irena Bedalienė. Padėkos raštas įteiktas ir Upynos seniūnui Donatui Želviui. Sveikintojai apgailestavo, kad socialiniai darbuotojai dirba sunkų ir per mažai finansiškai vertinamą darbą, tačiau paguodė, kad kitais metais atlyginimai turėtų padidėti.
Nešini didžiuliu pyragu-šakočiu, pasveikinti profesinės dienos proga socialinių darbuotojų į sceną pakilo Telšių rajono seniūnai. „Kažin, ar vyrai pajėgtų dirbti tokį sunkų darbą“,— stebėjosi Telšių miesto seniūnas Kazys Lečkauskas, kad socialinį darbą Lietuvoje dirba apie 6 tūkstančiai darbuotojų, iš kurių didžioji dalis vien moterys. Beje, ir jo žmona Danutė Ryškėnų seniūnijoje dirba socialinio darbo organizatore.
Socialinių paslaugų centro direktorė Rasa Gustienė ir jos pavaduotoja Daiva Ragauskienė perskaitė centro globotinių Stasio ir Jadvygos Medžiaušių padėkos laišką jais besirūpinančioms darbuotojoms. Socialinės paramos ir rūpybos skyriaus vedėja L.Bukauskienė padėkojo sunkų darbą dirbantiems socialiniams darbuotojams ir jiems dėmesį skyrusiems seniūnams, savo buvusios darbovietės neužmiršusiems ir renginiuose dalyvaujantiems veteranams, Tylos minute pagerbė Amžinybėn išėjusius kolegas ir šviesaus atminimo merą Vytautą Kleivą bei visus pakvietė po spektaklio į pasibuvimą Kolonų salėje.