Prie Masčio ežero — irklavimo krikštynos

Telšiuose, Masčio ežero pakrantėje, pradėtas kultivuoti akademinis irklavimas.

Giedra Akavickienė

Neseniai Telšiuose, gražuolio Masčio ežero pakrantėje, prie muziejaus „Alka“, pristatyta naujiena Žemaitijos sostinės gyventojams — irklavimo sporto šaka.
Šventiniame irklavimo krikštynų renginyje Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) prezidentas Dainius Pavilionis pasidžiaugė, kad Telšių sporto ir rekreacijos centre atsirado irklavimo sporto šaka, o irklavimui ypač tinka Masčio ežeras, nuo kurio atvirų krantų — puikus matomumas.
Iki šiol Lietuvoje išmokti irkluoti buvo galima Lietuvos olimpiniame sporto centre, Vilniuje, Birštone, Kaune ir jo rajone, Prienuose, Klaipėdoje, Trakuose, Šiauliuose, Kupiškyje. O dabar galės išmokti irkluoti ir dalyvauti varžybose Telšių jaunimas.
LIF prezidentas D.Pavilionis susirinkusiesiems papasakojo, kad Lietuvoje irklavimo istorija prasidėjo prieš 130 metų. 1885 metais įkurtas pirmasis irklavimo klubas Klaipėdoje. Telšiškiams palinkėjo  pergalių, kurių, žinoma, nebus be pralaimėjimų ir sunkaus darbo.
Irklavimo sporto šakos krikštynų varžybose dalyvavo sportininkai iš Klaipėdos irklavimo klubo ir Šiaulių sporto gimnazijos.