Telšiškiai paaukojo 600 eurų

Telšiuose tradiciškai įvyko rudens šventė „Turgus-2015“. Jame savo paviljoną buvo įsirengęs ir Telšių moterų LIONS klubas. Moterys praeivius vaišino savo gamintais raugintais kopūstais, kastiniu, virtomis bulvėmis. Telšiškiai ir svečiai kviesti paaukoti pinigų regėjimo negalę turinčiai viekšnališkei Džiugintai Jonaitytei.

Donata Kazlauskienė

Auka — 600 eurų
„Gardūs klubo narių ruošti valgiai traukte traukė praeivio nosį. Džiaugiuosi, kad pavyko daug geros valios žmonių suburti draugėn ir paskatinti aukoti likimo nuskriaustai mergaitei. Manau, kad surinkta pinigų suma palengvins situaciją: mergaitei reikalinga operacija ir tinkami akinukai“,— sakė Telšių moterų LIONS klubo prezidentė Jolanta Rupeikienė.
Vienuolikametei D.Jonaitytei įgimta regėjimo negalia. Ji gyvena Viekšnalių kaime (Luokės sen.), didelėje šešių vaikų šeimoje. Džiugintai jau viena operacija atlikta, laukia kita, o taip reikalingi ir būtini, bet brangūs akiniai keičiami kas pusę metų. Šeimos mėnesinės pajamos — vos 60 eurų žmogui, tad namiškiams nėra lengva įgyvendinti mergaitės svajonę — turėti sveikas ir gražias akis.
Iniciatyvos ėmęsis Telšių moterų LIONS klubas neslepia džiaugsmo ir didžiuodamasis dėkoja visiems aukojusiems. Per keletą valandų miesto šventėje surinkta 600 eurų aukos suma.
Kad pinigėliai būtų panaudoti tikslingai, pagelbėti paprašyta Luokės parapijos klebono Virginijaus Palionio.

Klubo prezidentė J.Rupeikienė ir viceprezidentė Birutė Mikalauskienė kartu su nare Donata Kazlauskiene lankėsi Viekšnaliuose, dalyvauta šv.Mišiose. „Šiandien — misijų sekmadienis. Taip simboliškai sutapo, kad į Viekšnalius atvyko su kilnia misija ir mūsų viešnios“,— džiaugėsi klebonas, sakydamas pamokslą.
Po šv.Mišių aukos pabendrauta su Džiuginta ir jos sesute. D.Jonaitytei perduotas tortas, o operacijos ir akinukų pirkimo reikalais patikėta pasirūpinti V.Palioniui.
Padovanojo skalbyklę
Surasta Naujikų kaime (Upynos sen.) sunkiai besiverčianti šeima. Prieš kurį laiką viena šeima paprašė Telšių moterų LIONS klubo narių surasti sunkiai besiverčiančią šeimą ir perduoti jai gražius, tvarkingus, bet jau išaugtus mergaitiškus drabužėlius. Gintarė Stoškienė kartu su savo gyvenimo draugu augina keturis mažamečius vaikus: dvi mergaites ir du berniukus. Berniukai jau mokyklinio amžiaus, mergaitės — jaunesnės. Vienai jų, Auksei, neseniai suėjo vieneri. Šiai mažylei ir buvo skirti beveik visi rūbeliai.
G.Stoškienė dėkojo už paramą. Moteris paraginta kreiptis pagalbos, kai tik reikės. Ji užsiminė, kad reikalinga skalbimo mašina. Svarbus ir ypač reikalingas šeimai daiktas netrukus buvo gautas. Telšių moterų klubo LIONS narės jį perdavė moteriai. Neslėpdama džiaugsmo, jauna mama dėkojo už pagalbą, o už keleto valandų parašė ir sms žinutę: „Dar kartelį noriu padėkoti už skalbimo mašiną, gerai skalbia“.
Geri moterų darbai ir iniciatyva nesibaigia. Klubo narės aplankė Telšių senelių globos namus, jiems padovanojo megztų kojinių, obuolių sulčių, įteikė tortą.

Nuotraukoje: Telšių moterų klubo LIONS narių iniciatyva ir telšiškių gerumas pradžiugino dar vieną vaiką — Džiugintą Jonaitytę. Taip pat nuotraukoje (iš kairės) — klubo viceprezidentė Birutė Mikalauskienė, prezidentė Jolanta Rupeikienė, klebonas Virginijus Palionis.