Technologijų konferencijoje dalyvavo 190 telšiškių

Vilniuje įvyko didžiausia šiais metais technologijų konferencija „#Switch!“. Ją suorganizavo Europos Parlamento narys Antanas Guoga. „Switch“, išvertus iš anglų kalbos, reiškia įjungti arba perjungti. Konferencijoje šis žodis panaudotas sinonimiškai — „perjungti“ mąstymo būdą ir į pasaulį žvelgti kitaip. Konferencijoje  dalyvavo 190 telšiškių.

Į renginį atvyko 1700 profesionalų ir viešųjų paslaugų įmonių atstovų, siekiančių užmegzti glaudžius bendradarbiavimo ryšius su Lietuva. Su kuriančiais ateitį konferencijoje susipažino per 3 tūkst. mokinių iš visos šalies. Renginio vertė įspūdinga — maždaug 200 tūkst. eurų. Jį parėmė privatūs rėmėjai, Europos Parlamentas skyrė 7 proc. lėšų, o iš šalies biudžeto nepanaudota nė vieno euro cento.

Vidinio ir išorinio SEO paslaugos, SEO auditas
„Už suteiktą galimybę Telšių jaunimui pamatyti ir sudalyvauti didžiausioje šiųmetėje technologijų konferencijoje esame dėkingi europarlamentarui A.Guogai“,— sakė Telšių rajono savivaldybės tarybos narė Jolanta Rupeikienė, linkėdama gerų įspūdžių moksleiviams. Ji dėkojo ir laikinajam Telšių rajono merui Petrui Kuizinui, kad jo iniciatyva buvo gautas autobusas 30 mokinių nemokamai nuvykti į Vilnių.
„Piktų paukščių“ (angl. „Angry Birds“) kūrėjų kompanijos „Rovio“ atstovas Kaisu Karvala https://www.digitalstar.lt/seo-paslaugos/džiaugėsi kaskart čia atvykdamas ir teigė išmokstantis ko nors naujo. „Tikiuosi iššūkių ir įdomių pradedančių įmonių. Niekada negalima prarasti naujovių alkio jausmo“,— sakė K.Karvala. Jis susirinkusiems mokiniams skaitė paskaitą apie išmaniųjų programėlių kūrimo ateities perspektyvas ir kylančius sunkumus.
Technologijų konferencijoje „#Switch!“ dalyvavo „Amazon“ atstovas ir net keli žmonės iš brangiausios pasaulyje pradedančiosios įmonės „Uber“, diegiančios ar jau įdiegusios XXI amžiaus taksi modelį daugelyje pasaulio miestų.
A.Guoga „Amazon“ atstovų viešnagę įvertino kaip didelį laimėjimą. Jis neslėpė, kad „Uber“ kompanija taip pat labai laukiamas investitorius Lietuvoje. „Siekiame, kad į Lietuvą atvyktų kuo daugiau pažangių pasaulio įmonių ir čia kurtų darbo vietas“,— teigė A.Guoga. Europarlamentaras konferencijoje išgavo ir „Google“ kompanijos pažadą įsteigti savo biurą Lietuvoje. Tokia milžinė kompanija šalyje galėtų įkurti savo miestelį, rengti mokymus.
Tarptautinėje technologijų konferencijoje „#Switch!“ Europos Komisijos (EK) atstovai pristatė Europos bendrosios skaitmeninės rinkos idėją. Tai tarsi nematomų sienų internete griovimas — galimybė pirkti ir parduoti bet kurioje Europos šalyje lyg savoje. Skaitmeninė rinka kol kas neveikia ir tėra strategija, nors planuota, kad ji jau funkcionuos 2015 metais. Pagal pateiktą „Lietuvos ryto“ informaciją buvo atliktas Europos parlamento užsakytas tyrimas. Šaltinio teigimu, EK viceprezidentas Andrusas Ansipas tikino, kad, neturėdami bendros skaitmeninės rinkos, per metus netenkama 450 mlrd. eurų. A.Ansipo nuomone, ypač smulkiajam verslui per brangu ir per sudėtinga suprasti visų šalių skirtingus įstatymus ir reglamentus. („KŽ“ inf.)

Nuotraukoje: Antanas Guoga (centre) bendrauja su konferencijos dalyviais.