Vagys ruošiasi šv. Kalėdoms

Telšių pareigūnai aiškinasi, kas iš sandėliuko pavogė dirbtinę eglutę ir maišelį su žaisliukais. Akivaizdu, kad vagys ruošiasi linksmai sutikti šv. Kalėdas — turi papuoštą eglutę, belieka ieškoti po ja padėti dovanėlių. O gal tai bus tie patys iš nukentėjusiosios pavogti puodai?

Giedra Akavickienė

Vagystė įvykdyta renovuotame bendrabutyje, esančiame Džiugo g. 3(nuotraukoje).  Į sandėliuką įsilaužta sugadinus durų staktą.
Telšių policijos duomenimis, antradienį 27 metų telšiškė nusileido į rūsį ir suprato esanti apvogta. Nusikaltėliai iš moters sandėliuko išnešė du ventiliatorius, du aliuminius puodus ir dirbtinę eglutę su žaisliukais. Šie ir kiti pradingę įvairūs daiktai įvertinti 290 eurų.
Įdomu, kaip vagys pateko į šio daugiabučio rūsį, nes žurnalistams teko ilgokai pavargti. Rūsio durys užrakintos, o buto duris pravėrę gyventojai tvirtino rūsiu nesinaudojantys ir rakto neturintys.
Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas, nustatinėjami įtariamieji. Jiems gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.
Pasižvalgius po bendrabučio rūsį, bet kam pasidarytų nejauku. Voratinklių gijomis apvyti sandėliukai apkarstyti masyviomis metalo juostomis, spynomis. Kaip paaiškėjo, bet kokios apsaugos priemonės bejėgės prieš vagių norą lengvai praturtėti.