Eini naktį — turėk cigarečių banditams

Jeigu vėlai naktį grįžti iš darbo ar vakarėlio pėsčiomis, kišenėse turėk cigarečių. Kitaip, sutikęs vyrukus, gali gauti į dantis.

Giedra Akavickienė

Aukos tykojo po tiltu
57 metų telšiškė įsitikino, kad vienai eiti naktį iš darbo nesaugu. Moteris apiplėšta netoli Telšių geležinkelio stoties, Pasvaigės gatvėje.
Pasirodo, norėdama sutaupyti laiko, moteriškė ėjo ne tiltu virš geležinkelio bėgių, bet apačioje per bėgius.
Nuošalioje vietoje sutikti nepažįstami asmenys nedraugiškai užkalbino praeivę. Pareikalavę cigarečių ir jų negavę, nusikaltėliai supyko. Sumušė moterį, o iš rankų išplėšė rankinę su joje buvusia asmens tapatybės kortele. Tačiau neabejojama, kad cigaretės tebuvo pretekstas užpulti.

Atėmė maišelį su produktais
Telšių kriminalistai taip pat ieško įtariamųjų, apvogusių moteris. Nusikaltėlių grobio sąrašas prasideda batonu, o baigiasi stambia pinigų suma.
Žemaitės gatvėje esančio bendrabučio laiptinėje pagalbos šaukianti 77 metų moteris nebuvo išgelbėta. Laiptinėje aukos tykoję vagys iš senjorės rankų išplėšė jai brangų pirkinių maišelį.
Nukentėjusioji namo nešėsi du batonus, po butelį alaus ir vyno. Už prekes buvo mokėjusi 5 eurus.
Telšiškė tikisi, kad pareigūnams pavyks surasti jos skriaudėjus ir nubausti pagal įstatymą. Mat ją apvogė iš matymo pažįstama moteris ir vyras. Tuo tarpu Telšių policija tvirtina, jog įtariamųjų kol kas neatskleidžianti siekiant nepakenkti tyrimui.

„Socialinė darbuotoja“ dingo su pinigais
Ne visi nusikaltėliai aukų tyko gatvėje ar daugiabučių laiptinėse. Štai 76 metų telšiškė vagilę į namus įsileido plačiai atvėrusi duris.
Kaip praneša Telšių policija, pas Birutės gatvėje gyvenančią senjorę atėjusi nepažįstama moteris prisistatė socialine darbuotoja. Nukreipusi močiutės dėmesį, iš kambaryje esančios spintelės pavogė piniginę su santaupomis.
Apsimetėlei išėjus, telšiškė tuoj pat pasigedo ne tik piniginės, bet ir 1300 eurų bei iškvietė policiją.
Nukentėjusioji nurodė, kad vagilė galėjo būti apie 50 metų amžiaus. Močiutė papasakojo pareigūnams, kad nepažįstamoji jai galvą susuko suokdama apie kažkokius išmokamus didelius pinigus.