Jau 60 metų geriame vandenį iš čiaupo

Neseniai UAB „Telšių vandenys“ administraciniame pastate įvyko centralizuoto vandens tiekimo Telšiuose 60-osios sukakties minėjimas. Tik įžengus pro duris, svečius pasitiko gyvos skulptūrėlės, įteikta dovanų. Renginys prasidėjo menine improvizacija-etiudu apie vandens kelią „Vanduo ir auksinė žuvelė“. Vėliau parodytas sukurtas videoklipas-filmukas apie tai, kaip išgaunamas vanduo ir kokius etapus tenka įveikti, kad jis patektų ant mūsų stalo.

Donata Kazlauskienė

„Iš pirmo žvilgsnio — tai paprastas vanduo, tačiau jį patiekti — sudėtingas procesas“,— vaizdo klipe sakė UAB „Telšių vandenys“ generalinis direktorius Alvydas Jasevičius. Jis minėjo, kad be Telšių vanduo centralizuotai tiekiamas Ryškėnų, Rainių, Viešvėnų, Degaičių, Gaudikaičių, Nevarėnų ir kitų gyvenviečių gyventojams. Centralizuoto vandentiekio istorijos pradžia laikomi 1955 metai, kai sumontuota mieste pirmoji centralizuota vandentiekio linija Respublikos gatvėje.
„Vandens kelią aptarnauja puikūs ir kvalifikuoti darbuotojai. Ačiū visiems! Džiaugiuosi turėdamas tokį kolektyvą. Nuo 1955 metų, kai buvo pastatytas vandens bokštas, keitėsi įmonės pavaldumas, darbuotojai, vis gerėjo vandens kokybė. Mieste yra likę vos keliasdešimt namų, neturinčių centralizuoto vandens tiekimo“,— džiaugėsi sparčia raida A.Jasevičius ir pridūrė, kad prieš 15-20 metų jie vyko į užsienį domėtis, kaip išgaunamas kokybiškas vanduo, kokios yra laboratorijos, o dabar jau į Žemaitijos sostinę atvyksta užsieniečiai ir paprašo antrą kartą apžiūrėti įrenginius.
Renginį vedė žinomas M-1 radijo laidų vedėjas Mindaugas Stasiulis. Jis kilęs iš Žemaitijos, iš Pupinių kaimo (Varnių sen.). Tą didžiuodamasis vyras pranešė visai auditorijai ir žemaitiškai pasakė: „Atėja dėina išgert šampana iš po krana“. Nuotaikingai vedęs renginį, M.Stasiulis pradžiugino ne vieną.
Pasveikinti atvyko aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas. „Nedaug esu jaunesnis už šią įmonę. Atsimenu, kaip vanduo atsirado mano namuose, kaip Masčio vanduo atkeliavo į „Masčio“ fabriką. Nepaisant to, kad Jūsų įmonė ypač moderni, manau, kad bus dar ką modernizuoti. To ir linkiu. Nuo vandens priklauso ir miesto plėtra“,— sakė K.Trečiokas. Ministras A.Jasevičiui įteikė Lietuvos gamtosaugos simbolį — gervę — ir padėkos raštą.
Pasveikinti atvyko buvę įmonės direktoriai: Kazys Jocys bei Rimantas Sabaliauskas. „Prisimenu, kaip mums buvo sunku gauti pripažinimą, tačiau dabar galime džiaugtis tuo, ką turime“,— pastebėjo K.Jocys. Įteikta padėka ir apdovanojimas ilgiausiai išdirbusiam darbuotojui Vaclovui Virkečiui. Jo darbo stažas bendrovėje siekia per 40 metų.
Su švente pasveikino Lietuvos vandens tiekėjų asociacijos prezidentas Bronius Miežutavičius. „Vandentiekiečių šeimoje A.Jasevičius yra gerbiamas ir mylimas. Jis tampa nebylia, bet svarbia persona, gebančia išjudinti visus“,— sakė prezidentas. Asociacijos vardu įteiktos padėkos.
Susirinkusiesiems gerų darbų linkėjo Seimo narys Valentinas Bukauskas, naujai išrinktas Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas, UAB „Telšių vandenys“ valdybos pirmininkas Saulius Urbonas, Lietuvos Aplinkos ministerijos Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Telšių rajono agentūros vedėjas Algirdas Petrikas. Svečiai įteikė padėkas ilgiausiai išdirbusiems darbuotojams.
Visų darbuotojų vardu dėkojo Vaidotas Mockevičius, įteikdamas dovaną A.Jasevičiui. Su jubiliejumi sveikino šokių studijos „Spindulys“ šokėjai, sušokdami keletą šokių. Koncertavo grupė „Tabasco“.

Nuotraukoje: Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas (dešinėje) Alvydui Jasevičiui įteikė svarbų apdovanojimą — Lietuvos gamtosaugos simbolį — gervę.