Į prabangų namą įmestas Molotovo kokteilis

Ketvirtadienio naktį Telšių rajono Viešvėnų gyvenvietėje nusikaltėliai surengė išpuolį prieš šeimą. Pro gražaus šiuolaikiško namo pirmame aukšte esantį langą su didžiuliu trenksmu įskriejo akmuo ir Molotovo kokteilis. Laimė, išvengta skaudžių pasekmių.

Giedra Akavickienė

Telšių policijos duomenimis, apie vidurnaktį viešvėniškių šeimai būnant namuose, pasigirdo stiklo dūžio garsas. Paaiškėjo, kad pro pirmame namo aukšte esantį langą įmestas akmuo ir stiklinis butelis.
Išdužus plastikinio lango stiklui, akmuo ir butelis, kurio viduje, kaip manoma, buvo degusis skystis, atsidūrė kambaryje. Name jautėsi aitrus specifinis degaus skysčio kvapas.
Tokie degūs buteliai vadinami Molotovo kokteiliais, o kaip juos pasigaminti, pilna informacijos internete.
Šeimai pasisekė, gaisras neįsiplieskė. Nukentėjusieji skaičiuoja padaryta turtinę žalą.
Dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.
Belieka tik spėlioti, ar nusikaltėliams neišdegė planas ir butelis dėl kažkokių priežasčių nesukėlė gaisro, ar tikrasis jų sumanymas tebuvo pagąsdinti žmones nesukėlus gaisro ir didelių nuostolių, o gal net aukų.
Kaip teigė policija, nukentėjusi šeima tvirtina nenumananti, kas ir už ką galėjo suregzti tokį žiaurų keršto planą, esą su niekuo nesipyko ir jokių grasinimų nebuvo sulaukę.