Nuslinko šlaitas. Kalti patys gyventojai?

Netrukus Telšiuose išdygs dar vienas prekybos centras. Tačiau jo statybos neapsiėjo be gyventojų skundų. Žemaitės g.17A namo gyventojai informavo, kad dėl UAB „Rivona“ atliekamų statybos darbų kiemo vidinėje pusėje žemyn nuslinko šlaitas. Pastebėta ne tik tai, bet atmestinai aptverta pavojinga teritorija. Bet kada gali įkristi vaikai ar neapdairus suaugusysis.

Donata Kazlauskienė

Prieš šventes dalis šlaito (maždaug 3-4 metrai pločio) nučiuožė žemyn. Kartu buvo sukrauta nupjautų medelių krūva, ji taip ir liko pūpsoti apačioje. Taip pat sumažėjo ir kiemo ploto, gyventojai skundžiasi, kad sunku apsisukti automobiliams, o dar neužšalus, visas kiemas skendėjo purve. Žmonės baiminasi, kad taip grėsmingai slenkant šlaitui, žemyn nenugarmėtų ir jų netoliese pastatyti automobiliai. Menkai aptverta tvora kelia riziką kieme žaidžiantiems vaikams.
„Per tas statybas nebeturime kiemo. Tikiuosi, kad viską sutvarkys, nes dabar net vaikai neturi kur pažaisti. Kol nebuvo šalčių, telkšojo vien purvas. Iki šiol turėjome erdvų kiemą, dabar jis stipriai sumažėjo“,— apgailestavo gyventojas. Jis stebėjosi, kodėl vasarą statybvietėje buvo ramu, beveik niekas nedirbo, o rudenį ir artėjant žiemai prasidėjo pagrindiniai darbai.
Kreipėmės į UAB „Norfos mažmena“ atstovą spaudai Darių Ryliškį. Jo teirautasi, kokių priemonių žadama imtis šlaitui sutvirtinti, ar planuojama saugiau aptverti teritoriją (kur slenka šlaitas), kad neatsitiktų nelaimė.
„Kalbėjausi su atsakingais asmenimis, jie pažadėjo artimiausiu metu sutvirtinti šlaitą plokštėmis ir geriau aptverti teritoriją. Dėl šlaito nuslinkimo norime pažymėti, kad jam nuslinkus buvo atvažiavusi policija. Ketinama išrašyti baudą gyventojams dėl netaisyklingo automobilių statymo. Manoma, jog šlaitas nuslinko dėl to, kad automobiliai buvo statomi ne aikštelėje, bet ant žolės. Dėl jų svorio ir įvyko nuslinkimas“,— sakė D.Ryliškis.
Apie galimas baudas gyventojams pasiteirauta Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausiosios specialistės Aušros Blaževičienės. „Slenkantis šlaitas, pirminiais duomenimis, žalos piliečiams nepadarė, skundų dėl to negauta. Vairuotojai, netinkamai statantys automobilius, pagal galimybes yra baudžiami, tačiau atsižvelgiama ir į žmogiškąjį faktorių. Daugumoje daugiabučių namų kiemų vietos nedaug, o automobilių nemažai. Policijos pareigūnai atlaidžiau žiūri į netaisyklingą statymą kiemuose, nebent visais keturiais ratais užvažiuojama ant vejos. Šiuo atveju nebus nubaustas niekas“,— informavo A.Blaževičienė.

Reklama: geokorys