Telšių policininkai išgelbėjo jauną vyrą

Šeštadienį Telšiuose ant pėsčiųjų tilto virš geležinkelio vyko drama. Į įvykio vietą sulėkus specialiosioms tarnyboms, išgelbėtas nusižudyti grasinęs jaunuolis.

Giedra Akavickienė

Grasino nušokti
Kaip praneša Telšių apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, 15 val. 18 min. gautas pranešimas, kad ant pėsčiųjų tilto virš geležinkelio Simono Daukanto gatvėje stovi vaikinas, kuris ketina nuo jo nušokti.
Atvykę ugniagesiai nebeturėjo, ką dirbti. Ekstremalią situaciją suvaldė policijos pareigūnai.
Policininkai vaikinuką surakino antrankiais ir įsodino į įvykio vietoje budėjusį greitosios medicinos pagalbos automobilį. Pareigūnai medikų ekipažą palydėjo į Regioninės Telšių ligoninės Priėmimo skyrių.
Pasirodo, ant tilto paniką sukėlė 19-metis Telšių rajono gyventojas.  
Beje, įvykio metu jaunuolis buvo blaivus.

Teko surakinti
Telšių policijos teigimu, pagalbą vaikinui iškvietė artimieji.
Paprašius papasakoti apie gelbėjimo operaciją, pareigūnai sakė, jog atvykus į pagalbą vaikinas stovėjo ant tilto, nebuvo nei persisvėręs, nei užlipęs ant turėklų. Prie jaunuolio priėję policininkai čiupo už rankos, kad jis nesugalvotų šokti.
Tačiau vaikinas nesutiko lipti nuo tilto, laikėsi už turėklų, tad pareigūnams nieko kito nebeliko, kaip panaudoti specialiąsias priemones — antrankius. Surakinus rankas, jaunuolis saugiai nuvestas nuo tilto.