2016-ųjų metų biudžeto aktualijos

Telšių rajono savivaldybėje Taryba patvirtino 2016 metų biudžetą. Likus dviem dienoms iki Savivaldybės tarybos posėdžio, su biudžeto projektu supažindinti ir rajono gyventojai.
Donata Kazlauskienė

„Džiugu, kad šiemet mokos fondas suplanuotas (tarp jų ir atlyginimams) 11 mėnesių. Tą 12-ąjį mėnesį vadovai galės lengviau atsikvėpti, nes 11 jau yra suplanuota“,— optimistiškai nusiteikęs kalbėjo Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas, mat tiek pernai, tiek užpernai buvo dar prastesnė situacija. Akivaizdu, kad šiemet nemokamų atostogų biudžetininkai išvengs.
Šių metų biudžetas su skolintomis ir apyvartinėmis lėšomis — 22 mln. 138 tūkst. 500 eurų. 2016 metų prognozuojamos pajamos pagal LR 2016 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių įstatymą, be vietinės rinkliavos, Aplinkos apsaugos specialiosios programos, biudžetinių įstaigų pajamų ir vietinės rinkliavos už komunalines atliekas lėšų, sudaro 18 mln. 133 tūkst. eurų. Lyginant su 2015 metais, pajamos didėja 637 tūkst. eurų.
„Malonu tai, kad padidėjo minimali alga, tačiau nemalonu tai, kad skirtumas tarp minimalią algą gaunančių asmenų ir specialistų — mažėja. Jis neturėtų mažėti, nes aukštos kvalifikacijos specialistai turi gauti daugiau negu žemos kvalifikacijos darbuotojai. Bet tokia valstybės politika ir mes turime taikytis prie jos“,— atkreipė dėmesį P.Kuizinas.

Foto: Lopšelyje-darželyje „Saulutė“ skiriama 8,7 tūkst. eurų baldams ir 40 tūkst. eurų dar vienai grupei įrengti.

Daugiau skaitykite „Kalvotoji Žemaitija“ Nr.9