Telšių policininkai dalijo trispalves

Telšiuose, Nepriklausomybės aikštėje, minint Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, vėliavėles dalijo policijos pareigūnai, Brėvikių dvare šaudė patrankos už Lietuvą, Žemaitiją ir Narutavičius, o Degaičiuose visi, kas tik norėjo, dalyvavo 800 metrų bėgime „Mes už Žemaitėjė“.

Giedra Akavickienė

Telšiškiai meldėsi už laisvę
Į minėjimą Telšiuose skubančius miestelėnus pasitiko Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Sveikindami su Vasario 16-ąja, pareigūnai ragino gyventojus būti atsakingais eismo dalyviais, šeimos nariais, bičiuliais, kolegomis ir Lietuvos piliečiais.
Miesto aikštėje pėstiesiems ir pro šalį važiuojantiems vairuotojams pareigūnai dalijo valstybinę šventę simbolizuojančias trispalves, kurių antroje pusėje išspausdinti priminimai apie saugumą keliuose.
Prasidėjus oficialiajai renginio daliai, su Vasario 16-ąja susirinkusiuosius pasveikino Telšių rajono meras Petras Kuizinas, Seimo narys Valentinas Bukauskas, Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Saulius Urbonas.
Aikštėje gausiai susirinkusiems miestelėnams sugiedojus tautišką himną, iškilmingai pakelta vėliava. Renginio pabaigoje šauliai susirinkusiuosius vaišino karšta arbata.
Iš Nepriklausomybės aikštės miestelėnai patraukė į Šv. Antano Paduviečio katedrą, kur, aukojant šv. Mišias, meldėsi už Lietuvos laisvę. Po pamaldų telšiškiai rinkosi Telšių Žemaitės dramos teatro salėje į šventinį koncertą.

Į Brėvikius atjojo žemaitukais
Kasmet Vasario 16-ąją vis daugiau lankytojų sulaukia Telšių rajone esantis Brėvikių dvaras. Matyt, ne veltui kalbama, kad piliečius čia traukia Nepriklausomybės akto signataro Stanislovo Narutavičiaus dvasia.
Šiemet į dvarą privažiavo žemaičių iš artimiausių apylinkių: Telšių, Plungės, Klaipėdos, Kretingos, Šiaulių ir kitų kraštų. Žemaičių bendruomenės traukos centru jau seniai tapęs Brėvikių dvaras ir jo šeimininkas Gediminas Šilinas svetingai priėmė gausų svečių būrį.
Į nuotaikingą pasibuvimą iš Kretingos rajono Imbarės seniūnijos atvyko raiteliai ant žemaitukų, vadovaujami Lino Saugaičio. Skambėjo dainos,  muzika, priminusi 1918-uosius, eilės, žemaitiškai perskaitytas Nepriklausomybės aktas.
Iš patrankų iššautos trys salvės: už Lietuvą, Žemaitiją ir Narutavičius.

Degaitiškiai gimtadienį paminėjo bėgimu
Degaičių parke jau antrą kartą surengtas 800 metrų distancijos bėgimas „Mes už Žemaitėjė“. Degaičių seniūnas Antanas Kontrimas džiaugėsi, kad šiemet bėgimo akcija sulaukė kur kas didesnio susidomėjimo, ypač įsitraukė jaunimas.
Bėgikai apdovanoti specialiai tai progai pagamintais atminimo ženkliukais. Po bėgimo nugalėtojų apdovanojimo šventės dalyviai vaišinosi karšta arbata ir kareiviška koše.