Antikorupcijos komisija gavo dar vieną skundą

Savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisija gavo dar vieną Algirdo  Bacevičiaus skundą. Šįsyk dėl Savivaldybei priklausančios UAB „Telšių  autobusų parkas“ pastato ir teritorijos Mažeikių gatvėje nuomos  reikalų.

Alvydas Ivoncius

Komisijos pirmininkas Danielius Rupšys pranešė, kad Savivaldybės  administracijos darbuotoja, turėjusi pristatyti korupcijos prevencijos  programą, susirgo. Kadangi pranešėjos nebuvo, tai nuspręsta šį  klausimą nagrinėti vėliau.  
Toliau buvo tęsiamas tyrimas dėl UAB „Telšių vandenys“ nugriautų  vandentiekio bokštų. Primename, praėjusiais metais Savivaldybės taryba  leido nugriauti penkis nebenaudojamus bokštus, tačiau trys iš jų — Viekšnaliuose bei Dūseikiuose — jau buvo nugriauti prieš keletą metų.  Net trys sudarytos komisijos kažkodėl „matė“ tuos bokštus dar  tebestovinčius ir tai įrašė apžiūros aktuose. Į komisiją dėl duomenų  klastojimo kreipėsi A.Bacevičius. Ankstesniame komisijos posėdyje  „Telšių vandenų“ paprašyta pateikti papildomų duomenų ir dokumentų,  tačiau nieko reikšmingo negauta.  
Konservatorius Mantas Serva, kaip sakoma, griebė jautį už ragų. Jis  priminė, kad Tarybos nariams paskaitą skaitė STT Šiaulių valdybos  pareigūnė. Esą buvo pasakyta: Antikorupcijos komisija neprivalanti  nagrinėti konkrečių atvejų. M.Serva šiek tiek suklydo: nieko panašaus  STT pareigūnė nesakė.
Taigi M.Serva paragino dėl tų aktų, kuriuose suklastoti duomenys apie vandentiekio bokštus, kreiptis į teisėsaugos pareigūnus. „Valstietis“  Algirdas Tarvainis šioje istorijoje įžvelgė „Telšių vandenų“  aplaidumą. O už jį kas nors turi atsakyti.
D.Rupšys priminė, kad komisija turi puoselėti korupcijos prevenciją. O  neatsakingo pasirašinėjimo aktuose neturėtų būti. D.Rupšys pritarė  M.Servos pasiūlymui kreiptis į teisėsaugos pareigūnus, o tai gali  padaryti tik Savivaldybės taryba.
Nepavyko komisijai toliau nagrinėti Civilinės metrikacijos skyriaus „auksinio stogo“ remonto aplinkybių, kadangi posėdyje negalėjo  dalyvauti Savivaldybės administracijos Statybos ir urbanistikos  skyriaus vedėjas Gintautas Lukauskas. Beje, jis komisijai raštu  pastebėjo: reikėtų perspėti dėl posėdžio bent prieš penkias dienas.  D.Rupšys atkirto, kad pats G.Lukauskas galėtų bent prieš tris dienas  pranešti, jog negalės dalyvauti posėdyje.
A.Bacevičius pristatė savo naują skundą. Jis suabejojo, kad 2013  metais „Telšių autobusų parko“ surengti konkursai dėl kito pastato ir  teritorijos nuomos buvo skaidrūs. Tarybos narys siūlo ištirti, ar  visi „Telšių autobusų parko“ ir Zenono Mockaus įmonės pastato bei  teritorijos nuomos sutarties punktai įvykdyti. Pasak A.Bacevičiaus,   pastate nėra gerų sąlygų žmonėms dirbti: stogas praleidžia vandenį,  šalta.
M.Serva vėl ragino nieko nenagrinėti, o kreiptis į pareigūnus.   A.Bacevičiaus manymu, pareigūnams visų pirmiausia reikia pateikti  dokumentus. Dauguma komisijos narių nutarė minėtos nuomos reikalus  nagrinėti.

Nuotraukoje: Valdantieji savo sprendimais nuolat „parūpina“ Antikorupcijos  komisijai darbo.