Apleistame pastate rastas lavonas

Motinos gerumas — beribis. Tą patvirtina nelaiminga istorija Telšiuose — asocialų gyvenimo būdą pasirinkusį 42 metų sūnų motina lankydavo, atnešdavo jam namuose pagaminto maisto. Vieną vakarą sūnus nebeatsakė į motinos šauksmą.

Giedra Akavickienė

Praėjusio sekmadienio vakarą apie 20 val. 24 min. Telšiuose, Tryškių gatvėje, šalia Didžiojo turgaus teritorijos, kilo sujudimas. Už turgavietės tvoros esančiame apleistame mediniame pastate rastas negyvas vyras.
Apžiūrėję lavoną, ekspertai nerado išorinių smurto žymių. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.
Pasak aplinkinių, prie apleisto pastato vakarais rinkdavosi jaunimas. Kad nenaudojamame pastate įsikūręs nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis vyras, niekas nebuvo pastebėjęs.
Kaip paaiškėjo, negyvą telšiškį rado jo motina. Moteris iš gailesčio atnešdavo sūnui paklydėliui namuose pagaminto maisto. Eilinį vakarą užėjusi į apleistą pastatą, kur nelegaliai buvo įsikūręs sūnus, rado jį negyvą.
Versija, kad vyras galėjo mirtinai sušalti, atmetama. Kur kas didesnius šalčius benamis ištverdavo, be to, į savo irštvą buvo prisitempęs čiužinių. Negyvas žmogus rastas šiltai įsitaisęs tarp čiužinių, apsiklojęs skudurais.
Į svetimą pastatą vyras patekdavo pro išplėštą langą iš kiemo pusės. Žiūrint iš Tryškių gatvės pusės, neįtarsi, kad viduje įsikūręs benamis.
Spėjama, kad vyras mirė dėl sveikatos sutrikimų. Kalbama, jog nuolatinės gyvenamosios vietos neturėjęs Telšių miesto gyventojas sunkiai sirgo, tačiau nesigydė.
Miręs vyras — gerai žinomas policijai. Laikas nuo laiko pažeidėjas buvo sulaikomas už tai, kad girtas pasirodydavo viešosiose vietose, įžeidžiant žmogaus orumą ir visuomeninę dorovę. Suprantama, skiriami įspėjimai ir piniginės baudos nei turto, nei darbo, nei pagaliau — namų neturinčiam vyrui galėjo sukelti tik juoką.

Nuotraukoje: Šalia Telšių turgavietės, nenaudojamame pastate, rastas negyvas vyras.