Statybininkams šalmas — ne draugas

Valstybinės darbo inspekcijos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Telšių teritorinio skyriaus vyriausiasis darbo inspektorius, vykdantis skyriaus vedėjo funkcijas, Jonas Liekis ir to paties skyriaus vyriausiasis darbo inspektorius Rimandas Kazbaraitis, tikrindami gautą pilietiškų gyventojų pranešimą, statybvietėje Gedimino gatvėje, kur iškils naujas prekybos centras, nustatė pažeidimų. Čia dirba Šiaulių rajone registruotos UAB „Nonstop Group“ darbininkai.
Giedra Akavickienė

Nepaisant to, kad buvo penktadienis ir jau baigėsi darbo laikas, Telšių teritorinio skyriaus vyriausieji darbo inspektoriai neskubėjo namo, o išvyko patikrinti gautos informacijos apie galimą netvarką rekonstruojamame buvusiame konservų fabrike, kur įsikurs vienas iš didžiausių Telšiuose prekybos centras.
Pažeidimų rasta ne vienas. „Nebuvo kolektyvinės saugos priemonių, apsaugančių nuo nukritimo iš aukščio vykdant stogo įrengimo darbus; darbuotojai nenešiojo apsaugos šalmų; neįrengti įspėjamieji ženklai pavojingos zonos“,— išvardino vyriausiasis darbo inspektorius R.Kazbaraitis.
Kaip teigė R.Kazbaraitis, darbdaviui surašytas reikalavimas pašalinti nustatytus pažeidimus. Darbų vadovui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas ir paskirta pusė minimalios baudos — 42 eurai.