Mūsų pradmuo ir gyvybės šaltinis

Telšių amfiteatre iškilmingai paminėta Žemės diena. Geros nuotaikos, smagių žaidimų, skambių dainų ir gražių kalbų apie patį brangiausią turtą — Žemę — netrūko.

„Dažnai klausiame savęs — kas mums yra Žemė? Ir atsakome: Žemė — tai mūsų namai“,— renginį pradėjo vedėjai, „Lietuvos kultūros sostinės 2016“ savanoriai „Džiugo“ gimnazijos mokinė Silvija Steckytė bei „Germanto“ pagrindinės mokyklos mokinys Ignas Smilgevičius. Kultūrinės srities savanorių koordinatorė — Telšių kultūros centro režisierė Alina Mišeikytė.
Žemės dienos proga pasveikinti atvyko Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas. „Žemė, ant kurios stovime ir kurioje gyvename — mūsų pradmuo, mūsų gyvybės šaltinis“,— sakė jis.
Meras kartu su Telšių Vincento Borisevičiaus gimnazijos mokine, Telšių rajono geografijos olimpiados I vietos laimėtoja Laura Bagočiūte iškėlė Žemės vėliavą.
Pasveikinti atvyko LR Seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė. Minėjime dalyvavo VĮ Telšių miškų urėdijos darbų saugos inžinierius Justinas Norvilas. Jis informavo, kad iškart po šv. Velykų Telšių rajone į medžius bus pakabinta per 300 inkilų, skirtų paukščiams perėti. „Minint Žemės dieną, noriu paprašyti dviejų dalykų: nedeginti žolės ir nešiukšlinti“,— ragino J.Norvilas.
Renginyje veikė Telšių mamyčių klubo kūrybinės dirbtuvėlės, vaikai pakviesti gražiausiais raštais spalvinti ir puošti popierinius inkilėlius. Scenoje pasirodė Naujamiesčio mokyklos mokiniai su mokytoja Dalia Vėlavičiene. Jie kvietė žiūrovus sužaisti muzikinį žaidimą „Man patinka“.
Į Žemės dienos minėjimą atnešti du dailiai padirbdinti inkilai. Vieną jų kartu su seneliu Juozu sukūrė Telšių Vincento Borisevičiaus IVb klasės mokinė Rūta Montsvilaitė. Mergaitė su mama papasakojo, kad inkilų kūrimas jau tapo jų šeimos tradicija. Prieš keletą metų Rūtos sesutę Ievą už puikiai sukurtą inkilą apdovanojo Telšių miškų urėdija ir įteikė Gervės statulėlę. Antrąjį sukūrė Telšių „Kranto“ progimnazijos mokiniai.
Baigiantis renginiui, paskelbta viktorina. Žiūrovai aktyviai atsakinėjo į klausimus, susijusius su gamta ir jos kūriniais. Daugiausiai atsakiusiems į klausimus padovanoti du inkilai. („KŽ“ inf.)