Lavonas bute išgulėjo dvi savaites

Kovo 25 d., penktadienį, Telšiuose, į Žemaitės gatvėje esančio daugiabučio namo kiemą atlėkė ugniagesiai ir policininkai.

Policijos pareigūnai, gavę moters pranešimą, kad jau keletą savaičių negali susisiekti su sūnėnu, bandė pas jį patekti į butą.
Pasak policijos, kadangi teta buto raktų neturėjo, o kitų artimųjų telšiškis taip pat neturėjo, teko į pagalbą kviesti ugniagesius gelbėtojus, kurie į vidų pateko pro langą ir atrakino duris.
Dviejų kambarių bute lovoje rastas negyvas 57 metų vyras, kurį mirtis galėjo ištikti maždaug prieš dvi savaites. Suprantama, bute tvyrojo nemalonus kvapas. Ir jeigu ne teta, tuomet, manoma, kaimynai būtų netrukus pradėję skųstis dėl įtartino kvapo ir kvietę policiją patikrinti, kas nutiko būsto šeimininkui.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Kadangi kūnas pradėjęs irti, akivaizdžių smurto žymių nematyti. Atlikus ekspertizę, jeigu paaiškėtų, kad žmogus mirė ne sava mirtimi, pradėtas ikiteisminis tyrimas būtų perkvalifikuotas į nužudymą.
Pasak aplinkinių, velionis buvo vienišas ir taikus žmogus, nevengdavo išlenkti taurelės. Buvęs televizorių meistras kai kuriems jį pažinojusiems atrodė keistuolis, mat puoselėjo svajonę tapti garsiu politiku, vienu metu net buvo apsiskelbęs apie ketinimus kandidatuoti į Telšių rajono merus. („KŽ“ inf.)