Pragertas gėdos jausmas

Kiekvieną dieną Telšiuose, Dariaus ir Girėno gatvėje, prie parduotuvės „budi“ apšepęs, nekaip kvepiantis, sunkiai nusakomo amžiaus telšiškis. Toks jo „darbas“, rytą atsikelti ir susivėlusiam išeiti „į žmones“. Prie parduotuvės elgetaujantis, centus alui renkantis vyriškis nesigėdi nieko, nes gėdos jausmą seniai pragėrė.

Giedra Akavickienė

Eilinio pirmadienio vakarą prie tos pačios parduotuvės policininkai surašė protokolą viešoje vietoje girtam vyriškiui, rankose laikiusiam alaus „bambalį“. Piliečiui nustatytas vidutinis, 2,21 promilės, girtumas.
Pasak policijos, kadangi per metus, įžeisdamas žmogaus garbę ir orumą, viešoje vietoje pilietis neblaivus pasirodė nebe pirmą kartą, sprendimą dėl administracinės nuobaudos skyrimo (bauda arba areštas) priims teismas.
Aibę protokolų turintis vyriškis gyrėsi penktadienį grįžęs iš areštinės, kur atsėdėjo paras už girto pasirodymą viešoje vietoje. Pasirodo, telšiškis nemelavo.
Kaip informavo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Aušra Blaževičienė, pažeidėjas teismo sprendimu buvo gavęs 10 parų arešto nuobaudą (ją vykdė Mažeikių rajono policijos komisariato areštinėje) už neblaivaus pasirodymą viešoje vietoje įžeidžiant žmogaus garbę ir orumą. Areštas, teismo sprendimu, galimas skirti asmenims, kurie už neblaivaus pasirodymą viešoje vietoje įžeidžiant žmogaus garbę ir orumą sulaikomi trečią kartą.
Pasak policijos atstovės A.Blaževičienės, policijai šis asmuo dėl vedamo asocialaus gyvenimo būdo yra žinomas. Sulaukiama gyventojų nusiskundimų dėl jo buvimo šalia parduotuvės. Tačiau už buvimą viešoje vietoje, jei asmuo neįžeidžia žmogaus garbės ir orumo arba nedaro teisės pažeidimų, įstatymai nenumato teisinės atsakomybės. Apie šį asmenį taip pat informuoti ir Telšių rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir rūpybos skyriaus darbuotojai.