Puodžių karaliaus paroda

Karolinos Praniauskaitės viešosios bibliotekos Ryškėnų  filialo bibliotekininkė Jovita Vaičiulienė surengė septintojo Lietuvos puodžių karaliaus, kuršėniškio Algimanto Tamašausko autorinę darbų parodą. Daugelyje Lietuvos miestų ir rajonų savo kūrybą eksponavęs, Telšių rajone jis apsilankė pirmą kartą.  

Parodos atidarymo proga autorių pasveikino Telšių rajono meras Petras Kuizinas, Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Saulius Urbonas, Ryškėnų kaimo bendruomenės pirmininkas Kazys Lečkauskas ir Ryškėnų seniūnė Gražina Sukurienė.
A.Tamašauskas tautodailės parodose dalyvauja nuo 2000 metų. Prieš penkioliką metų priimtas į Lietuvos tautodailininkų sąjungą, jis savo kūrinius eksponavo 14 tautodailės parodų. Tarp garbingiausių įvertinimų — 2008 metais A.Tamašauskas išrinktas Šiaulių rajono Metų tautodailininku, o 2011-aisiais paskelbtas septintuoju Lietuvos puodžių karaliumi.
Keliaujančioje parodoje eksponuojami tvirtai suręsti, santūriai dekoruoti, aiškių proporcijų ir prašmatnių formų darbai. Jo sukurti ąsočiai, puodynės, lėkštės, vazos ne tik puikūs vaizduojamosios, bet ir taikomosios dailės darbai. Ryškėniškiai tuo jau spėjo įsitikinti, nes šioje parodoje galėjo kai kuriuos patikusius darbus ir įsigyti. Paroda Ryškėnų bibliotekoje veiks iki balandžio 22 dienos. („KŽ“ inf.)