Sudaužę pasiskolintą BMW, telšiškiai nuėjo į alaus barą

Sekmadienį Telšiuose, Lygumų-Nemuno gatvių sankryžoje, girto vairuotojo nesuvaldytas automobilis BMW išlaužė gyvenamojo namo metalinę tvorą ir tol skriejo išpuoselėta veja, kol atsidūrė komposto dėžėje.

Giedra Akavickienė

Sustojo komposto dėžėje
Nemenkus nuostolius patyrusi Lygumų gatvės 19-ojo namo gyventoja papasakojo anekdotinę istoriją. Pasirodo, didžiuliu greičiu lekiantis BMW būtų įsirėžęs į mūrinių garažų sieną ir nežinia kuo viskas būtų baigęsi, jeigu ne komposto dėžė. Tad galima drąsiai tvirtinti, kad vairuotoją ir jo keleivį nuo sužalojimų, o gal net žūties išgelbėjo komposto dėžė su pernykščiais lapais.
Pavyzdingai aplinką prižiūrinti senjorė komposto dėžę buvo apsitvėrusi metaline tvorele. Po avarijos ne tik kiemo tvora, bet ir komposto dėžės tvorelė sulaužyta, sugadinta pernai pasėta ir užauginta veja.

Nepavyko atsipalaiduoti
Su didžiuliu trenksmu į komposto dėžę įlėkusio automobilio vairuotojas ir jo keleivis akivaizdžiai nenorėjo su niekuo bendrauti. Jauni vyrai virsdami kūliais pabėgo, tačiau po trenksmo į gatvę pabirę vietiniai gyventojai matė, kur link jie spruko. Iškvietus policijos pareigūnus, pažeidėjas su bičiuliu operatyviai sulaikyti.
Automobilio išlaisvinimo iš komposto dėžės operaciją stebėję Lygumų gatvės gyventojai kvatojo pasakodami, kad BMW važiavę vyrai buvo „supakuoti“ alaus bare.
Pasirodo, po pasiskraidymo Lygumų gatvėje ir „nutūpus“ atliekų dėžėje sprukdami telšiškiai nespėjo pasiimti automobilio salone vežtų alaus butelių, todėl nuėjo šventės pratęsti į barą, kur užsisakė po alaus bokalą. Tačiau nespėjus išgerti viso alučio prisistatė uniformuoti policijos pareigūnai ir nutraukė linksmybes.
Kadangi avariją padaręs vairuotojas su bičiuliu smagų jiems nuotykį aptarinėjo bare gurkšnodami alų, kai reikėjo pūsti į alkotesterį, suprantama, girtumas buvo didesnis negu tuo metu, kai vairavo.

Skambutis iš policijos
Įvykį tyrę pareigūnai pagal automobilio valstybinius numerius surado tikrąjį BMW šeimininką. Sulaukęs skambučio iš policijos telšiškis buvo priblokštas.
„Automobilį esu patikėjęs sūnui, jam iš karto paskambinau ir klausiau, kas nutiko, o tas paaiškino, kad sėdi namuose, tik automobilio raktelius trumpam davė draugui.
Pradėjus aiškintis, kas ir kaip, istorija tapo dar sudėtingesnė. Paaiškėjo, kad trumpam automobilio paprašęs draugas tuoj pat raktelius perleido dar kitam draugui, kuris buvo girtas. Būtent tas ir padarė avariją, o paskui pabėgo su mašinos rakteliais.

Nedirba, turto neturi
„Gerai, kad viskas paaiškėjo, galėjo mane apkaltinti padarius avariją“, – prie sudaužyto BMW kalbėjo vaikinas, kuriam tėvas buvo atidavęs automobilį.
Nelaimės vietoje BMW apžiūrėjęs tėvas įvertino, kad remontuoti automobilio neapsimoka. Pasak jo, sūnaus draugai padarė apie 2000 eurų nuostolį. Tokie ten ir draugai – po avarijos mašiną valdantis sūnus veltui bandė prisiskambinti bičiuliui, kuriam įdavė raktelius, tas net nesiteikė kalbėtis.
Beje, mažai tikėtina, kad nukentėję automobilio ir sodybos savininkai atgautų pinigus už patirtą turtinę žalą. Kaip minėjo automobilį valdantis telšiškis, asmuo, padaręs avariją, nedirba, turto neturi – tad gaudyk vėją laukuose.
Kaltina valdžią abejingumu
Nuniokotos sodybos šeimininkė skundėsi gyvenanti pavojingoje sankryžoje. Pasirodo, šioje vietoje kasmet įvyksta avarijos.
Žalą padariusiems vairuotojams senjorė ne kartą dovanojo. „Jauni žmonės, pasidaro gaila“, – sakė moteris.
Kaip tvirtino sodybos savininkė ir jos dukra, dėl pavojingos sankryžos prašiusios vietinės valdžios imtis priemonių, pastatyti įspėjantį kelio ženklą ar panašiai. Mat, pasak gyventojų, avarijas patyrę vairuotojai pasakoja, kad važiuodami nepastebi, kaip staiga tiesi gatvė baigiasi, ir atsiduri svetimame sklype. Tuo tarpu priešais nukentėjusią telšiškę gyvenantys kaimynai nuo vairuotojų saugosi ant žemės išsidėlioję akmenis.
„Matyt, valdžia į žmonių prašymus dėl pavojingos sankryžos atkreips dėmėsi tik po krauju aplaistytos avarijos. Kol niekas nežuvo, valdininkai nesiima veiksmų“, – kalbėjo nusiminusios Lygumų gatvės gyventojos.