Patrulių sulaikomas vyras bandė atsikratyti įkalčiu

Telšiuose, Kęstučio gatvėje, pro šalį važiavę patruliai sulaikė du apsvaigusius telšiškius. Sulaikymo metu vienas vyras ant žemės išmetė susuktą folijos rutuliuką, kurio viduje supakuota galimai narkotinė  medžiaga.

Giedra Akavickienė

Kaip praneša policija, viešoje vietoje pastebėti vyrai sunkiai orientavosi aplinkoje, svirduliavo, griuvinėjo. Gali būti, kad draugai buvo apsvaigę nuo „žolės“. Mat folijoje suvyniota augalinės kilmės medžiaga labai primena „žolę“.
42 metų telšiškiui, kuris nesėkmingai mėgino atsikratyti, kaip manoma, kvaišalais, paimtas tyrimas dėl narkotinių medžiagų. Girtumą telšiškis  atsisakė tikrintis.
Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, pradėtas ikiteisminis tyrimas.
Radiniui paskirta ekspertizė. Įtariamajam gresia rimti nemalonumai.
Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno ar siuntė nedidelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų neturėdamas tikslo jų parduoti ar kitaip platinti, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir baudžiamas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba bauda, arba areštu.