Girtas vairuotojas susidūrė su briedžiu

Pirmadienio naktį, likus vos minutei iki vidurnakčio, Telšių rajone, kelio Šiauliai-Palanga 78-ajame kilometre, briedis taranavo automobilį. Gyvūnas nugaišo vietoje, o neblaivus vairuotojas atsipirko nedideliais sužalojimais.

Giedra Akavickienė

Gaišenos gabalus rinko nuo kelio
30-mečiui klaipėdiečiui, vairavusiam „Opel Combo“, nepavyko išvengti susidūrimo su gigantišku miško gyvūnu. Automobilis apsipylė gyvūno krauju.
Šokiruojančios nuotraukos greitai paplito socialiniuose tinkluose, krauju pasruvęs automobilis internautams priminė siaubo filmą.
Atvykus policijos pareigūnams, paaiškėjo, kad vairuotojas su „kvapeliu“. Jam nustatytas lengvas, 0,81 promilės, girtumas.
Kaip praneša policija, nelaimė nutiko vairuotojui nepasirinkus saugaus važiavimo greičio. Dideliu greičiu lėkęs automobilis partrenkė staiga į kelią išbėgusį briedį.
„Opel Combo“ ne tik suterštas krauju, bet ir apgadintas.
Vairuotojas nugabentas į Regioninę Telšių ligoninę, kur jam diagnozuoti skruosto, plaštakos ir veido daugybiniai nubrozdinimai. Klaipėdietis išleistas gydytis į namus. Jo laukia nemalonumai dėl vairavimo neblaiviam.
Pasak Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, briedis per avariją buvo tiesiog sudraskytas į gabalus. Gelbėtojams teko nuo kelio valyti gyvūno liekanas ir kraujo klaną.
Įvykis toliau tiriamas.

Dešros atitenka medžiotojams
Pasak vairuotojų, kelyje Šiauliai-Palanga tai ne pirma ir ne paskutinė nelaimė su miško gyvūnais.
Gyventojams pikta, kad automobilius sudaužantys, o kartais ir žmones sužalojantys briedžiai, stirnos, šernai po įvykio atitenka vietiniam medžiotojų būreliui.
Vadinasi, per avariją patirti nuostoliai atitenka niekuo dėtam vairuotojui, o laukinio gyvūno mėsytė, iš kurios pagaminamos gardžios dešrelės ir konservai,— medžiotojams.

Lietuvos policijos nuotr.