Gedimino gatvėje vairuotojus nervino kliūtis

Telšių centre, netoli buvusio konservų fabriko, kurio vietoje kyla naujas prekybos centras, viduryje Gedimino gatvės, vairuotojų pasipiktinimui išdygo žemių su pusplytėmis ir akmenimis krūva.

Giedra Akavickienė

Praeiviai kalbėjo, kad lengviesiems automobiliams tokia kliūtis gali pridaryti aibę nuostolių. Juk užvažiavus ant pusplyčių, akmenų, gali būti pažeistas automobilio dugnas, gali būti prakirsta variklio ar greičio dėžės apsauga, o tuomet pradės tekėti gamtai žalingi tepalų upeliai.
Operatyviai įvykio vietoje atsirado Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai, tačiau jiems ieškoti kaltininko neprireikė. Mat dalį krovinio pametęs sunkvežimio vairuotojas niekur nepabėgo, o pats skubėjo gelbėtis iš prastos padėties.
Pasirodo, vairuotojas puikiai žinojo Kelių eismo taisykles, kad už paliktas „dovanėles“ ant kelio gali sulaukti riebios baudos. Įvažiavęs į artimiausią daugiabučio kiemą, vairuotojas ėmėsi iniciatyvos, kaip nuvalyti suterštą kelio dangą.
Tad policijos pareigūnams besidairant kas ir kaip, kastuvais „ginkluoti“ talkininkai jau skubėjo į gatvę. Statybos atliekas vyrai tol krovė į karutį, kol visiškai nuvalė kelią.
Kadangi niekas nenukentėjo, vairuotojas iš įvykio vietos nepabėgo, o priešingai — pasirūpino pašalinti kliūtį nuo kelio, pareigūnams beliko pasidžiaugti pareigingu vairuotoju ir palinkėti laimingo kelio.