Internetinis sukčius pažadėjo darbą Švedijos miškuose

Telšių apskrities vyriausiajame policijos komisariate tiriama sukčiavimo byla. Nukentėjusioji skundžiasi už įdarbinimą užsienyje sumokėjusi 200 eurus. Tačiau sėdi ir be darbo, ir be pinigų.

21 metų nukentėjusioji papasakojo, kad balandžio 20 d. už įdarbinimą ir bilietus keltui į Švediją pervedė 200 eurų į asmens sąskaitą, tačiau iki šios dienos nėra įdarbinta, pinigų taip pat niekas negražina.
Kaip dabar moteris suprato, sukčius jai ir jos draugui pažadėjo surasti darbus Švedijos miškuose, bet to daryti net nesiruošė.
Ant aferisto meškerės auka užkibo radusi skelbimą internetiniame skelbimų portale. Akį patraukus skelbimui apie Švedijoje siūlomą darbą, moteris susisiekė nurodytu telefonu. Vyras telefonu nurodė į sąskaitą pervesti 200 eurų už du kelto bilietus.
Nusikaltėlis su moterimi bendravo telefonu, tačiau vis keitė kelto išvykimo datą. Supratus, kad ją mulkina pažadais, moteris paprašė grąžinti pinigus.  
Akivaizdu, kad prašymas sukčiui sugadino nuotaiką. Daugiau telefonu jam nebuvo įmanoma paskambinti. Aferistas jį tiesiog išjungė. („KŽ“ inf.)