„Gerbiu žmones, kurie manęs klauso“,— sako tarptautinių konkursų prizininkė Raminta Šukytė

Telšių muzikos mokyklos mokytoja Raminta Šukytė jau keletą metų paeiliui tarptautiniuose konkursuose garsina Žemaitijos sostinę. Talentinga pianistė iš Telšių yra pelniusi antrąją vietą Italijoje, trečiąsias — Suomijoje ir Portugalijoje.

Algirdas Dačkevičius

„Šįkart nutariau vykti į Slovakijoje Trenčino mieste surengtą instrumentalistų „21 amžiaus menas“  konkursą viena, be savo dėstytojos Tatjanos Romaškinos. Knietėjo savarankiškai dalyvauti ir išbandyti save“, — sakė Raminta.
Konkurse dalyvavo 17 dalyvių iš Austrijos, Čekijos ir Slovakijos, o vienintelė iš Lietuvos — Raminta.
„Žinoma, prieš tai dilgčiojo abejonė, ar vykti, bet nugalėjo noras sužinoti, kokią darau pažangą. Neslėpsiu, buvo ir rizikos, nes slovakai — labai stiprūs pianistai“, — prisipažino pašnekovė.
Pasirinkdama konkursui vieną iš sudėtingiausių L. van Bethoveno sonatą Nr.26 „Das Lebewohl“, pianistė negalvojo apie užimamą vietą, o buvo svarbu sužinoti, kaip pavyks sugroti šį kūrinį.
Jaudulys nuslūgo tik sužinojus, jog nominacijoje „Muzikos mokyklų mokytojai“ Ramintai pripažinta trečioji vieta.
„Tai savotiška nominacija ir Telšių muzikos mokyklai“, — sako Raminta. Pirmąkart Slovakijoje tarptautiniame konkurse dalyvavusi Raminta Šukytė, pasidžiaugė jo dalyvių profesionalumu. Komisijai vadovavo garsiausias Slovakijos pianistas iš Bratislavos profesorius František Pergler.
„Gerbiu žmones, kurie manęs klauso“, — tokiu, kaip pianistė, kredo vadovaujasi Raminta. Šis kredo ją lydi ne tik tarptautiniuose konkursuose, bet ir visur, kur ir kam bekoncertuotų.
Solidus muzikos mokyklos mokytojos Ramintos Šukytės laimėjimas tarptautiniame  instrumentalistų konkurse simboliškai sutapo su tuo metu, kai Telšiai  paskelbti Lietuvos kultūros sostine. Tai gražus asmeninis indėlis, garsinant Žemaitijos sostinės vardą užsienyje.

Nuotraukoje: Raminta Šukytė(centre)su Kijevo  P.Čaikovskio muzikos akademijos profesorėmis — Tatjana Roshyna ir konkurso iniciatore Eleonora Tkach.