Luokės kapinių tualeto dvokas įgriso gyventojams

Telšių rajono Luokės miestelio kapinėse stovintis tualetas jau senokai piktina lankytojus. Mūrinis statinys tik iš tolo primena tualetą. Atidarius duris, silpnesnių nervų žmogus gali neatlaikyti — baisi smarvė riečia nosį, nešvara bado akis.

Giedra Akavickienė

„Jeigu staiga prispyrė „gamtinis reikalas“, kapų tvarkyti iš toliau atvažiavęs žmogus ieško išeities. Kam visai blogai, slepiasi už tualeto būdelės, kiti lekia atgal namo“,— žurnalistams skundėsi gyventojai.
Pasiteiravę Luokės seniūno Česlovo Ubarto, išgirdome, kad jam tualeto problema puikiai žinoma. „Tualeto būklė nėra blizganti. Bandėme valyti išvietę, tačiau darbai užstrigo dėl primestų šiukšlių, stiklinių butelių, kurie gali sugadinti techniką“,— tvirtino seniūnas.
Luokės seniūnas tikino, kad kapinių lankytojai gali naudotis miestelio centre, prie autobusų sustojimo stotelės, pastatytu biotualetu, kuris yra švarus, kvepiantis, visada padėta tualetinio popieriaus. Biotualeto nuoma ir priežiūra seniūnijai atsieina 70 eurų per mėnesį.
Dėl gyventojų pastabos, kad kapinėse dvokia tualetas, Č.Ubartas pažadėjo nedelsiant imtis priemonių. „Užrakinsime tualetą, o ant durų parašysime „Laikinai neveikia“,— sakė seniūnas, pažadėjęs problemą spręsti iš esmės — tartis su specialistais, kaip likviduoti išvietę. Valdininko teigimu, tai nėra paprasta užduotis.