Į mokyklų duris pasibeldė rugsėjis

Rugsėjo 1–oji svarbi kiekvienai švietimo įstaigai. Dieną džiugiai šventė ir  darželinukai, ir ikimokyklinukai, ir pirmokėliai, ir abiturientai, ir  mokytojai bei tėveliai.
Šiemet į Telšių rajono mokyklas ateina 5070 mokinių, o  tai per 180 mokinių mažiau nei pernai. Rajone yra 39 skirtingų tipų  švietimo įstaigos. Lopšelio-darželio grupes lankys per 1200 vaikų, o tai yra 40 daugiau nei pernai (įsteigtos 2 naujos grupės). Nuo šio rugsėjo Lietuvoje įvedamas privalomas priešmokyklinis ugdymas. Grupės bus ir mokyklose, ir  darželiuose: iš viso 30 grupių, kuriose mokysis 370 šešerių metų amžiaus  vaikų.
Iškilmingos dienos pradžią Telšiuose pradėjo „Atžalyno“ progimnazija. Su švente sveikino Seimo narys Valentinas Bukauskas, Telšių rajono savivaldybės administracijos direktorius Saulius Urbonas, Savivaldybės tarybos narė Alfreda Tamoševičienė ir kiti. Pasidžiaugta  naujomis uniformomis, mokyklai padovanotu geltonuoju autobusiuku, kurį  pašventino Telšių Šv. Antano Paduviečio katedros administratorius, klebonas Darius Trijonis. Kunigo, baigusio šią mokyklą, pastangomis, švietimo įstaigai taip pat padovanota nauja garso aparatūra.  Jaunatviškas entuziazmas, puiki nuotaika ir energija spinduliavo iš Žemaitės  gimnazistų. Mokslo ir žinių diena gimnazijoje iš tolo švietė mėlyna balionų  spalva tarytum dangaus žydrynė, skambėjo muzika ir nepamirštami linkėjimai ypatingos šventės proga. Susirinkusiuosius sveikino ir geros nuotaikos bei puikių ateinančių mokslo metų linkėjo S.Urbonas.
Luokės bendruomenei šiųmetė Rugsėjo 1–oji ypač svarbi: gimnazijai suteiktas Vytauto Kleivos vardas. Švietimo įstaigoje vykusiose iškilmėse dalyvavo Telšių  rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas, Savivaldybės Švietimo ir sporto  skyriaus vedėja Danutė Mažeikienė bei kiti svečiai. Meras kartu su gimnazijos  direktore Renata Buivydiene pirmokėliams įteikė „Pirmoko pasus“.  
Telšių „Džiugo“ gimnazija dieną paminėjo tradiciškai: po mokyklos direktoriaus Mindaugo Sabaliausko sveikinimo pasisakė V.Bukauskas, linkėdamas sėkmingų naujųjų metų, kūrybingo darbo pedagogams, o tėveliams — tikėjimo ir pasitikėjimo mokyklos bendruomene. Sveikinimo žodį gimnazistams tarė Telšių  rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistas Gediminas  Gudas. Penkias abiturientų klases sveikino jų auklėtojos, į dangų paleido balionų puokštę, atsidėkodami dvyliktokai auklėtojoms ir mokyklos administracijai įteikė gėlių.
Po minėjimo  mokymo įstaigose Katedros aikštėje surengta Mokslo ir žinių dienos šventė,  kurią suorganizavo Telšių kultūros centras su Karolinos Praniauskaitės viešąja biblioteka. Renginį vedė kultūrinės veiklos vadybininkė Agnė Jakavičiūtė, mažuosius linksmino Kempiniukas Plačiakelnis ir Kakė Makė. („KŽ“ inf.)