Telšių policijoje kvepėjo pyragais ir gerumu

Lietuvos policija Pyragų dieną švenčia ne pirmus metus, kasmet daugėja prisijungiančių prie šios gražios akcijos. Namuose iškeptus gardžius pyragus penktadienį policijos darbuotojai nešėsi į darbą, kur visi vaišinosi ir aukojo į taupykles. Surinkti pinigai bus skirti kilniam tikslui — paremti tuos, kuriems labiausiai reikia.

Giedra Akavickienė

Šie metai ypatingi tuo, kad policijos darbuotojai aukas rinko ir savo kolegų šeimoms, kurioms nelaimės valandą reikalingas nuoširdus palaikymo žodis bei papildomi pinigai gydymui. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato kolektyvas Pyragų dieną minėjo jau trečią kartą.  
Šį kartą nuspręsta paremti kolegę Sigitą Skirienę, auginančią sunkiai sergantį trejų metukų sūnelį Nojų. Mažajam ligoniukui paaukota beveik 500 eurų.
Berniuko istorija nepalieka abejingų. Stiprų linksmą vaiką liga užklupo pradėjus lankyti darželį. Nojus susirgo rotavirusu, kuriuo daug vaikų serga ir pasveiksta. Deja, Nojaus liga komplikavosi į meningitą, vėliau — į virusinį encefalitą, tada išsivystė epilepsija ir mažylis dviem mėnesiams paniro į komą, o pabudo paralyžiuotas. Nojus susirgo per antrąjį savo gimtadienį. Dabar jam treji.
Mažylis nešneka, nejudina kojų ir rankų, nesišypso, jam reikia nuolatinės priežiūros ir mankštos. Mama baigė masažuotojų kursus ir įgijo diplomą tam, kad kasdien masažuotų sūnų. Be to, kasdien vežioja Nojų pas kineziterapeutą, į akupunktūros seansus.
Nenuilstančios mamos dėka berniukas jau valgo trintuvu smulkintą maistą. Džiugina ir gerėjanti berniuko reakcija į aplinką, žmones — jis jau atpažįsta mamą, močiutę, pusbrolį, pusseserę.
Sujaudinti Nojaus istorijos Pyragų dieną aukas rinko ir kitų Telšių rajono įstaigų darbuotojai. Mažajam telšiškiui pasveikti linkės ir visa Lietuva per TV3 televizijos organizuojamą 14-ąją „Išsipildymo akciją“.