Pridergė bažnyčią ir iš klebono paprašė pinigų

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai tiria neeilinę bylą — praėjusį sekmadienį Kelmėje per pamaldas Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje neblaivus vyras viešai nusišlapino ir iš kunigo pareikalavo pinigų. Sulaikytas įtariamasis už pusvalandžio dar kartą viešai nusišlapino policijos pareigūnų akivaizdoje.

Giedra Akavickienė

Incidentas bažnyčioje įvyko lapkričio 6 d. 12 val. prasidedant šv. Mišioms. Girtas 49 metų vyras, priėjęs prie klausyklos, nusišlapino, sukeldamas tikinčiųjų pasipiktinimo audrą. Pasak policijos, taip vyras sutrikdė visuomenės rimtį ir pažeidė viešąją tvarką.
Suprantama, pamaldas teko nutraukti. Prie nedorėlio priėjęs klebonas paprašė išeiti lauk. Tačiau, matyt, dėl velnio lašų sveiką protą praradęs vyras, vietoj to, kad nešdintųsi iš šventovės, pareikalavo iš dvasininko pinigų.
Kunigui nieko kito nebeliko, kaip kviesti policijos pareigūnus. Atvykę policininkai sulaikė piktadarį, jam nustatytas lengvas, 0,49 promilių, girtumas.
Šlapimo nelaikantis vyras dar kartą prisidirbo vos už pusvalandžio. Mat vėl viešai nusičiurškė. Šį kartą — policininkų akivaizdoje.
Kaip informavo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Aušra Blaževičienė, tas patys vyras apie 12 val. 35 min. Kelmėje, Lauko gatvėje, ties pastatu Nr. 12, išlipo iš policijos automobilio ir viešai nusišlapino, nors policijos pareigūnai vyrą perspėjo to nedaryti.
Policijos duomenimis, įtariamasis neturi nuolatinės gyvenamosios vietos. Spalio pabaigoje jo atžvilgiu jau buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Tąkart jis įsivėlė į muštynes tarp asocialių asmenų.
Šį kartą dėl abiejų įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai už viešosios tvarkos pažeidimą.
Pagal Baudžiamąjį kodeksą tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, patyčiomis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.