Su „Kalvotąja Žemaitija“ ir pusryčiauti maloniau

„Antradienį ir šeštadienį, kai išeina „Kalvotosios Žemaitijos“ laikraštis, jo nekantriai laukiu, nes pripratau prie man mielo ritualo — pusryčiauti su pamėgtu rajono leidiniu rankose“,— šypsodamasi sakė šių metų prenumeratos laimėtoja telšiškė Stefanija Kiršienė, laikraštį skaitanti 50 metų. Ją ir kitus laiminguosius pasveikino su sėkme bei padėkojo už bičiulystę laikraščio redaktorius Algirdas Dačkevičius.
Sėkmingiausieji 2017-ųjų metų mūsų laikraščio prenumeratoriai apdovanoti prizais. Bendraujant prie kavos puodelio, jie buvo atviri ir maloniai nusiteikę.
Gražiai sutapo, kad prizą laimėjo Seimo narės Rimantės Šalaševičiūtės kraštietė iš Kūjainių Vincenta Jonikienė. Pasirodo, Šalaševičių šeima senais laikais gyveno tame pačiame name, kur šiuo metu gyvena Vincenta. Kadangi garbi moteris negalėjo atvykti į Redakciją, tai prizą jai drauge su Seimo nare nutarė nuvežti į Kūjainius Vincentos dukra Adelė.
Šiltai bendraudama su skaitytojais, R.Šalaševičiūtė užsiminė, jog ir jos garbaus amžiaus tėvelis Juozas Šalaševičius, jau sulaukęs 85-erių, visą gyvenimą nepaleidžia iš rankų „Kalvotosios Žemaitijos“. Dukra perdavė jo pageidavimą Redakcijai — spausdinti daugiau informacijos apie bitininkystę.
Laikraščio redaktorius pažadėjo paraginti rajono bitininkus bent kartą per mėnesį pasidalinti bitininkystės naujienomis.
Telšiškė Jadvyga Dranseikienė prasitarė, jog ją sėkmė lydi antrąkart. Prieš dešimtmetį, dalyvaudama laikraščio prenumeratos loterijoje, ji laimėjo radijo imtuvą, kuris ir šiandien kuo puikiausiai tarnauja.
Alvyrai Daujotienei spauda vaidina svarbų vaidmenį gyvenime. Upynoje ji įsikūrusi nuo 1968-ųjų, ir visą laiką skaito rajono laikraštį, anksčiau prenumeruodavo daugiau respublikinių leidinių. Dabar šalia „Kalvotosios Žemaitijos“ skaito „Nemuną“.
Vincui Milašauskui iš Pateklėnų labiausiai patinka redaktoriaus pavaduotojo Alvydo Ivonciaus straipsniai. Ne dėl to, kad žurnalistas jo kaimynas, o už aktyvią gyvenimišką poziciją ir pelnytą kritiką valdininkams. Jis šypsodamasis užsiminė, jog prieš 4-5 metus tokioje prenumeratos loterijoje pelnyti prizą pasisekė ir žmonai Genovaitei.
Telšių Trečiojo amžiaus universiteto (TTAU) rektorė Valerija Regina Chmieliauskienė pasidžiaugė dviguba sėkme. Mat laikraščio prenumeratą jai buvo padovanoję dukra su žentu. O čia dar ir prizas iš Redakcijos. R.Chmieliauskienė padėkojo Redakcijai už straipsnių apie TTAU spausdinimą. Ji pageidautų, kad bent kartą per mėnesį vėl pasirodytų literatūrinis puslapis „Želmenys“.
Skaitytojai labai gerai įvertino publikacijas apie įdomius žmones, įvairiausias politinio ir kultūrinio rajono gyvenimo naujienas. („KŽ“ inf.)

Nuotraukoje: Grupė 2017 metų „Kalvotosios Žemaitijos“ prenumeratos laimėtojų su Seimo nare Rimante Šalaševičiūte ir laikraščio redaktoriumi.