Liepsnojanti akcija pasmerkė smurtautojus

Telšiškiai nuo praėjusio penktadienio visą savaitgalį aikštėse prie Savivaldybės ir Telšių seniūnijos prisijungė prie pilietinės akcijos ir uždegė žvakutes už kiekvieną nužudytą ir skriaudžiamą vaiką.

Akcija inicijuota po to, kai visuomenę sukrėtė žinia apie patėvio mirtinai sumuštą 4 metų berniuką iš Kėdainių. „Šia akcija primename, kad smurtas prieš bet kokią  gyvybę, ypač vaikus, yra didelis nusikaltimas. Protesto žvakės turi degti ne tik savaitgalį, bet kiekvieną  dieną mūsų širdyse“,— sakė šios akcijos iniciatorė Rima Olberkytė-Stankus.
Tylos minute ir žvakėmis telšiškiai pareiškė, kad  protestuoja, jog prieš mūsų visų vaikus nebūtų smurtaujama visur: namuose, mokymosi įstaigoje ar viešoje vietoje.
Tylioji akcija tuo pačiu atkreipė dėmesį į bauginančią smurto artimoje aplinkoje statistiką, o ji yra tokia:
1051 pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl fizinio smurto, 74 — dėl seksualinės prievartos, 114 — dėl psichologinės prievartos, žuvo 17 vaikų, fizinio skausmo sukėlimas — 1100, išžaginimas — 48, seksualinis prievartavimas — 56. Kasmet nusižudo maždaug viena klasė moksleivių.
Telšių miesto seniūnijos seniūnas Kazys Lečkauskas pastebėjo, jog akcijos prie seniūnijos sumanytojai — rajono  seniūnaičiai. „Būtina vienąkart palikti šiltas vietas prie kompiuterių ir artimiau bendrauti su žmonėmis, ypač  socialinės rizikos šeimomis, įsiklausant į jų problemas ir neatidėliojant jų sprendimo“,— sakė seniūnas. („KŽ“ inf.)