Moksleiviams — valdžios vyrų ir pareigūnų dėmesys

Rugsėjo pirmąją tradiciškai įvairiaspalvėmis rudens gėlėmis pražydo Žemaitijos sostinės gatvės. Būriai moksleivių, lydimi savo artimųjų, po vasaros atostogų grįžo į mokyklų suolus.
Lina Dijokienė

Kad kelias būtų saugus
Penktadienio rytą šimtus Telšių rajono moksleivių su naujais mokslo metais pasveikino ne tik jų mokyklų bendruomenės, bet ir būriai svečių: parapijų ganytojai, valdžios atstovai. Priešpiet Telšiuose, Turgaus aikštėje, surengta šventė mažiesiems telšiškiams. Dėmesio, patarimų ir gražių palinkėjimų nepagailėjo ir policijos pareigūnai, dar ankstų penktadienio rytą Žemaitijos sostinėje į mokyklas ir darželius skubančius jaunuosius eismo dalyvius pasitikę prie pėsčiųjų perėjų.

Daug linkėjimų
Vidurdienį, laikrodžiui išmušus lygiai dvyliktą, miesto Turgaus aikštėje prasidėjo linksmybės. Šventę vedė Telšių kultūros centro režisierė Agnė Jakavičiutė. Renginį inicijavo Telšių rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyrius, apie saugų elgesį kelyje mokė ir atšvaitus dalino partneris Telšių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, nuotaikingą pasirodymą pristatė šokių studija „Divain“ (vad. Deivydas Račkauskas).
Susirinkusius pasveikino Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas. „Linkiu, kad Rugsėjo 1-osios ryto emocija lydėtų visus metus. Kad moksleiviai su pagarba visada sveikintų mokytojus, dovanojančius jiems savo žinias. Būkite saugūs ir rūpinkitės vieni kitais“,— sėkmingų mokslo metų linkėdamas sakė rajono vadovas. Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Danutė Mažeikienė, sveikindama su Mokslo ir žinių diena, pasidžiaugė prasidėjusiais mokslo metais, linkėjo puikių pasiekimų ir, dėkodama už šokį, saldžiomis dovanomis apdovanojo mažuosius „Divain“ šokėjus.
Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus viršininkas Robertas Gečas ragino tėvelius negąsdinti vaikų policija, nes policininkai, anot pareigūno, yra draugai ir baudžia tik nusikaltėlius. „Mes esame visų draugai ir rūpinamės kiekvieno Jūsų saugumu. Linkėdamas saugių mokslo metų, linkiu būti atidžiais ir dėmesingais eismo dalyviais bei pagarbiais vieni kitiems“,— kalbėjo R.Gečas.

Attilo pasirodymas
Moksleivius susiburti sukvietę šventiniame renginyje dalyvavę policijos pareigūnai kartu su bičiuliu Amsiumi mažiesiems šventės dalyviams pateikė klausimų apie policijos veiklą ir saugų eismą bei negailėjo ne tik naudingų patarimų, bet ir dovanėlių, atšvaitų, saldainių. Po vasaros atostogų pailsėjusius moksleivius pasitikę pareigūnai taip pat suteikė galimybę apžiūrėti bei įsiamžinti šalia tarnybinio transporto, o kinologas Tomas Taurinskis kartu su tarnybiniu šunimi Attilu vaikams surengė smagų ir įdomų pasirodymą. Be to, pareigūnai kvietė mažuosius fotografuotis prie tarnybinio transporto priemonių: automobilių, naujųjų motociklų.

Chemijos virusas
Kokia mokslo metų pradžia be mokslo? Tačiau mokslas gali būti įdomus ir įtraukiantis. Tikru chemijos mokslo virusu žiūrovus užkrėtė „Mėgintuvėlis.lt“ komanda. Telšiškiams buvo pristatyti įvairūs bandymai ir eksperimentai mobiliojoje išmaniojoje laboratorijoje. Komandos nariai Agnė ir Jokūbas ne tik patys pristatė įvairias chemijos mokslu pagrįstas gudrybes, bet ir suteikė galimybę patiems mokiniams, studentams bei jų tėveliams atlikti eksperimentus. Galbūt šis chemijos virusas išaugins Telšiams ne vieną žinomą mokslininką?

Teatro festivalis
Renginys Turgaus aikštėje — ne vienintelė šventė, džiuginusi telšiškius Rugsėjo 1-ąją. Telšių Žemaitės dramos teatras Tarptautiniu jaunimo teatrų festivaliu „Teatras — tautos sparnai“ pradėjo savo aktyvųjį sezoną.
Švęsdamas istoriškai reikšmingą ir svarbią datą — 110 metų sukaktį nuo pirmojo lietuviško spektaklio vaidinimo Telšiuose,— teatro kolektyvas meno mylėtojus ir visą bendruomenę pakvietė dalyvauti renginiuose, stebėti telšiškių, svečių iš Lenkijos bei Prancūzijos spektaklius ir pasilinksminti muzikiniame vakarėlyje su TV projekto „Lietuvos balsas“ finalininke Ginte Sičiūnaite Telšių amfiteatre. Renginį vedė kraštietis Karolis Pronckus.