Kalėdų senelio ambasada

Rajono meras Petras Kuizinas ir Kalėdų senelis pasirašė dokumentą šventinei ambasadai įsteigti.

Telšių rajono savivaldybės taryba skubos tvarka svarstė ypač aktualų visai rajono bendruomenei klausimą ir vienbalsiai pritarė siūlomam sprendimui nuo 2017 m. gruodžio 8 iki 23 dienos įsteigti Kalėdų senelio ambasadą. Ji veiks tris savaitgalius iki šv.Kalėdų, Turgaus a. 21, Telšiuose.
Sprendimo projektą pristatė Kalėdų senelio iš už Speigračio padėjėja Snieguolė. „Per daugelį metų sulaukėme daugybės Jūsų miesto ir rajono gyventojų, tai yra, vaikų, laiškų su prašymais ne tik atsiųsti kalėdinių dovanų, bet ir pamatyti Kalėdų senelį, su kuriuo galėtų pabendrauti, išgirsti jo balsą, pasėdėti Seneliui ant kelių, paklausyti smagių istorijų iš Kalėdų senelio gyvenimo. Ilgai svarstę, nusprendėme, jog reikėtų teikti pasiūlymą Telšių rajono merui apie Kalėdų senelio ambasados atidarymą Telšiuose. Slaptame susitikime su meru bei miesto seniūnu aptarėme visus iškilusius klausimus. Su pačiais geriausiais ir gražiausiais ketinimais norime įsikurti Jūsų mieste ir nudžiuginti mažuosius miesto gyventojus bei jų šeimas. Tikimės draugiško Jūsų pritarimo“,— į rajono valdžią kreipėsi Snieguolė.
Didelio Tarybos narių dėmesio sulaukęs siūlomas sprendimo projektas, po klausimų lavinos, galiausiai buvo priimtas. Politikai domėjosi, kiek kainuos Ambasados įsteigimas Telšių rajono savivaldybei. Tarybos narė Jolanta Rupeikienė teiravosi, koks numatytas biudžetas jai išlaikyti. Padėjėja informavo, jog, viską suinventorizavus, Ambasadai išlaikyti reikės tonos saldainių, tūkstančio vaikų šypsenų ir poros priekabų sniego. Taip pat domėtasi, ar Kalėdų senelis nepritrūks dovanų vaikams. Klausimą uždavusi Tarybos narė Alfreda Tamoševičienė buvo patikinta, kad visoje Kalėdų senelio darbo veiklos istorijoje tokio atvejo dar nėra buvę, tačiau Snieguolė atkreipė dėmesį, kad komanda gali pritrūkti anglies, tad poros vagonų reikėtų. Šiai minčiai pritarti nenorėjo Savivaldybės tarybos narys Kęstutis Trečiokas esą anglies deginimas ypač teršia aplinką. Snieguolė suskubo patikinti politiką, kad anglis bus skirta ne Ambasadai šildyti, o blogiems vaikams. „Yra tokia legenda: visiems blogiems — po anglies gabaliuką, visiems geriems — po saldainiuką“,— atkreipė dėmesį Snieguolė. Transporto paslaugas Kalėdų seneliui pasiūlė savo transporto įmonę turintis Tarybos narys Zenonas Mockus. Tarybos narė Laima Jurytė-Zakarauskienė atkreipė dėmesį, kad sprendimas nėra nuodugniai peržiūrėtas ir išnagrinėtas, todėl pasiūlė svarstymą atidėti. Deja, to padaryti buvo neįmanoma, nes Kalėdų senelis belaukdamas sušilo ir pradėjo tirpti. Po ilgų diskusijų pasiūlyta balsuoti. Pagarsintas dokumento tekstas ir sprendimo projektas priimtas vienbalsiai. Visus sveikindamas į Savivaldybės salę įėjo Kalėdų senelis kartu su savo pagalbininku Nykštuku. Jis ir Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas pasirašė dokumentą, o jų tikrumą patvirtino antspaudais. Netrukus bus išplatinta informacija apie Ambasados darbo laiką ir siūlomas pramogas.