Įmonei atsirūgo brangus pirkinys

„Telšių autobusų parkui“ džiaugsmo nebekelia dar 2011 metais nupirktas per milijoną litų kainavęs autobusas. Apie jį ne kartą rašėme ankstesniais metais. Pasirodo, ne visus šio autobuso gedimus lengva suremontuoti. Be to, rizikinga juo vykti į tolimesnes keliones.

Alvydas Ivoncius

Užsimanė ir nusipirko
Primename, kad 2011 metais Savivaldybei priklausanti UAB „Telšių autobusų parkas“ nusprendė įsigyti 1 mln. 26 tūkst. litų kainuojantį turistinį autobusą „Irisbus Domino HD“. Tuomet aiškinta neva įmonei reikia tokio brangaus pirkinio, kad galėtų vežti į užsienio šalis turistus. Aišku, jokia rimta analizė apie tai, kaip seksis įsiterpti į turistų gabenimo rinką, per kiek laiko autobusas atsipirks, nė nebuvo atlikta.
„Telšių autobusų parkas“ autobusą įsigijo iš tokios firmelės, kuri tuo metu internete reklamavosi kaip tvarkanti kapines. Buvo sudaryta paprastos nuomos sutartis, pagal kurią autobusas, sumokėjus visą jo vertę, būtų likęs tai kapinių tvarkymu užsiimančiai firmelei. „Kalvotoji Žemaitija“ nustatė, kad turėjo būti sudaryta ne paprastos, o išperkamosios nuomos sutartis. „Telšių autobusų parkas“ po mūsų žurnalistinio tyrimo perrašė sutartį. Pagal naują variantą autobusas liko įmonei.
Deja, šis brangus autobusas dažnai neriedėjo užsienio valstybių keliais. Neva įmonė neturėjo tokioms kelionėms apmokytų vairuotojų. Neturėjo, o ir vėliau neapmokė. Taigi autobusas kursavo maršrutais „Telšiai-Klaipėda“, „Telšiai-Kaunas“. Nors ne kartą klausėme, UAB „Telšių autobusų parkas“ vengdavo atsakymų, kiek šis autobusas atsiperka.
Dabar įmonei vadovauja kitas direktorius — buvęs Seimo narys Saulius Bucevičius. Anksčiau priklausė Darbo partijai, o vėliau įstojo į Liberalų sąjūdį. Šiemet, atsisakius įmonės vadovo pareigų Petrui Ročiui, S.Bucevičius užėmė jo vietą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 96 (10008)