„Žalioji savaitė“ — su sūriu DŽIUGAS

Šių metų sausio pabaigoje Berlyne (Vokietijoje) įvykusi 83-ioji tarptautinė maisto pramonės, žemės ūkio ir sodininkystės paroda „Žalioji savaitė 2018“ — ypatingos svarbos tarptautinis renginys. Ši paroda garsi labiausiai koncentruota žemės ūkio ir maisto produktų pasiūla pasaulyje, čia demonstruojama, vaišinama, ragaujama.
Visose nacionalinėse šalių ekspozicijose, taip pat ir Lietuvos, buvo stengiamasi akcentuoti savo šalies ir jos produktų bei patiekalų išskirtinumą, o tai renginį darė itin patrauklų.
Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija jau 16-us metus iš eilės šioje parodoje įrengė Lietuvos ekspoziciją, kurioje pristatė tradicinius lietuviškus produktus, tautinio paveldo gaminius bei patiekalus.
Šiemet irgi „Žaliojoje savaitėje“ tradiciškai savarankiškai dalyvavo „Žemaitijos pienas“ su gausiu produktų asortimentu, iš kurių daugiausiai parodos lankytojų dėmesį patraukė legendinis sūris DŽIUGAS, ypač vertinamas už unikaliąsias skonio savybes. Džiugu, kad vokiečiai jau atpažįsta žemaičių gaminama prestižinį sūrį, ir jis vis populiarėja šioje šalyje.
„Žemaitijos pieno“ atstovai, dalyvavę šioje parodoje, džiaugiasi jiems suteikta galimybe prisidėti prie įmonės produkcijos populiarinimo tarptautinėje „Žaliojoje savaitėje 2018“.