Savaitės gaisrai ir gelbėjimo darbai

Pernykštės žolės gaisrai — itin pavojingas dalykas. Tuo įsitikino dar kovo 28 dienos priešpietę tokį gaisrą mėginęs gesinti vienas gyventojas. Jam prireikė medikų pagalbos.

Jei dar gamtoje artėjančio pavasario ženklų nedaug, tai ugniagesių gelbėtojų pateikiamose savaitės įvykių suvestinėse jo požymių jau esama. Tai pernykštės žolės deginimo atvejai. Telšių apskr. priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistų pateiktuose duomenyse apie praėjusios savaitės gaisrus ir gelbėjimo darbus užfiksuoti keturi tokie gaisrai.
Kovo 27-28 dienomis žolė degė Telšiuose, prie senojo stadiono, Sukančių k., Tryškių sen., prie Palangos pl., Gadūnavo sen., bei Rainių k., Viešvėnų sen. Dažniausiai šiuose gaisruose deganti žolė užgesinta parankinėmis priemonėmis. Gesindamas žolės gaisrą, Rainių gyventojas apdegė koją. Asmuo medikų išgabentas į gydymo įstaigą.
Praėjusią savaitę ugniagesiams teko atlikti įvairių gelbėjimo darbų. „Telšių uodegėlės“ darbuotojo prašymu, ugniagesiai gelbėtojai autokopėčiomis pakilo į 20 metrų aukštį, iki Kęstučio g. 6, Telšiuose, augančios eglės viršūnės ir iš ten iškėlė katiną. Gyvūnas perduotas šeimininkui, kuris pasižadėjo jį nuvežti pas veterinarą.
Autokopėčių prireikė policijos pareigūnams patekti į vieną butą trečiame aukšte Telšiuose, Respublikos gatvėje. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms ir pakilus ugniagesiui iki 3 aukšto lango ištraukiamomis kopėčiomis, buto savininkas pats atidarė duris ir įleido policijos pareigūnus.
Kovo 30 d. ugniagesiai talkino greitosios medicinos pagalbos ekipažui iškelti sunkiasvorį ligonį iš greitosios medicinos pagalbos automobilio ir įnešti į namus.
Kovo 31 d. ugniagesiai skubėjo prie vieno gyvenamojo namo Plungės g., Telšiuose. Paaiškėjo, kad kamine degė suodžiai. Parankinėmis priemonėmis užgesinta krosnis. Žala nepadaryta, budėta, kol suodžiai išdegė visiškai.
Balandžio 1 d. gavus pranešimą apie Telšiuose, Šviesos g., kibirkščiuojančius nutrūkusius elektros laidus, gelbėtojai budėjo, kol atvyko „Eso“ darbuotojai.
Tą pačią dieną ugniagesiai Telšiuose buvo iškviesti į daugiabutį namą Birutės g., nes pranešėjas teigė matąs kylančius dūmus. Paaiškėjo, kad tai buvo pro ventiliacijos angą kylantys vandens garai.
Dėl pro ventiliacijos angą į butą einančių dūmų gelbėtojų pagalbos prireikė balandžio 2-ąją Žemaitės g. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms, nustatyta, kad dūmai eina iš buto, kuriame pridegė gaminamas maistas.
Per šventinį savaitgalį sunerimęs vyras išsikvietė gelbėtojus, nes nerimavo dėl žmonos. Esą ji namuose S.Daukanto g., Telšiuose, nori galimai nusižudyti. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms, nustatyta, kad pati moteris atvėrė buto duris, ji buvo sveika. Nors atvyko ir medikai, ir policijos pareigūnai, jokios pagalbos neprireikė.
Užtat ugniagesių gelbėtojų pagalbos prireikė Telšių greitosios medicinos pagalbos ekipažui. Balandžio 2 d. 23.17 val. pranešta, kad Milvydiškių kaime, Varnių sen., užklimpo medikų automobilis. Atvykus priešgaisrinėms gelbėjimo pajėgoms, medikų automobilis ištrauktas. („KŽ“ inf.)