Rajone — politinė emigracija

Vietinė politinė sensacija: socialdemokratų partiją paliko jos senbūvis, Savivaldybės tarybos narys Adomas Domarkas, Liberalų sąjūdžio duris uždarė kitas Tarybos narys Artūras Domarkas, kalbėta esą dar vienas Tarybos narys Tomas Katkus ketina atsisakyti švarko atlape raudonosios roželės. „Žaliasis valstietis“ Algirdas Tarvainis pagaliau teikėsi palikti valdančiąją Tarybos koaliciją.

Alvydas Ivoncius

Nusivylė buvusiais partijos vadais
Artūras Domarkas neslėpė, kad Liberalų sąjūdį nusprendė palikti dėl įsiplieskusio politinės korupcijos skandalo, tačiau jaunas politikas laukė, kol paaiškės daugiau detalių. Pasak jo, Gintaro Steponavičiaus aiškinimai apie mokymus, kurie neva nebuvę skirti partijos nariams, neatitiko teisybės. A.Domarkas pats dalyvavo tuose mokymuose, tačiau tuomet nežinojo, kas juos finansavo. Savivaldybės tarybos narys netiki ir buvusio partijos pirmininko Eligijaus Masiulio aiškinimais neva jis gavęs iš Raimondo Kurlianskio paskolą. „Ar jūs tuo patikėtumėte?“— retoriškai klausė buvęs liberalsąjūdietis. Jis prisiminė į Liberalų sąjūdį įstojęs todėl, kad buvo priimtinos šios partijos vertybės, tačiau politinės korupcijos byla parodė, kad pačioje vadovybėje tų vertybių nepaisyta.
Nebenorėjęs likti su susiteršusia partija, A.Domarkas neketina atsisakyti Savivaldybės tarybos nario mandato, tačiau apie savo politinę perspektyvą kalbėjo rezervuotai. Kol kas nemato nė vienos partijos, kurios veikloje galėtų dalyvauti. Pritaria „žaliųjų valstiečių“ valstybėje vykdomoms ekonominėms ir valdymo reformoms, tačiau ne visokiems pasipylusiems draudimams, kuriais nieko negalima išspręsti.
Kitais metais vyks Savivaldybės tarybos rinkimai. Paklaustas, ar neketina suburti jaunus žmones į komitetą ir jo sąrašu dalyvauti rinkimuose, A.Domarkas pasakė neįžvelgiantis didesnių perspektyvų, kadangi dauguma žmonių, net ir jaunų, nusivylę partijų ir politine veikla, patys joje nenori dalyvauti, tad nelabai būtų iš ko rajone tokį komitetą suburti.

Nusivylė administracijos vadovu
Savivaldybės tarybos narys Adomas Domarkas sakė, kad sprendimas palikti G.Palucko vadovaujamą socialdemokratų partiją brendo ne vieną mėnesį. Pasak politiko, jis nepritarė, kai Seime socialdemokratų dalis nusprendė palikti valdančiąją koaliciją ir trauktis į opoziciją. „Valstybės reikalai yra svarbiau už politines ambicijas, o priklausant daugumai, galima realiai spręsti valstybės problemas. Todėl man buvo nepriimtinas toks pasitraukimas“,— aiškino A.Domarkas. Jis nepritarė ir partijos pirmininko G.Palucko veiksmams dėl tų socialdemokratų, kurie manė, jog nereikia palikti valdančiosios daugumos. Tai vėliau sukėlė partijos skilimą.

Daugiau skaitykite „Kalvotojoje Žemaitijoje“ Nr. 33 (10045)

1 Komentaras

  1. Adomas senas vilkas steigs rajone Kirkilo&salases skyrių ir vėl tarybon pateks. Sėkmės atveju pretenduos į merus

Komentarai nepriimami.